Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 10 gasten bekijken dit topic.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2080 Gepost op: 13 oktober 2008, 13:40:27 »
Tja dan weet ik het ook niet, tenzij .... biscuit is heel licht (lijkt op cake maar is veel luchtiger), die wordt meestal nog es in de helft doorgesneden, slagroom en fruit tussen gesmeerd.....???

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #2081 Gepost op: 14 oktober 2008, 10:51:58 »
Een marinade/saus op basis van gepureerde knoflook/pepers/koriander/sesamzaad en sojasaus, zou je dit in kunnen vriezen?
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #2082 Gepost op: 14 oktober 2008, 11:05:35 »
Een marinade/saus op basis van gepureerde knoflook/pepers/koriander/sesamzaad en sojasaus, zou je dit in kunnen vriezen?
Ik zou niet weten waarom niet...
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #2083 Gepost op: 15 oktober 2008, 18:34:19 »
Houdt er dan wel rekening mee dat door het invriezen de pepers vaak wel pittiger uitvallen.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #2084 Gepost op: 16 oktober 2008, 19:51:28 »
Waar vind ik kastanjemeel? In iedere natuurwinkel, alleen in hele grote of zelfs op een heel andere plek?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2085 Gepost op: 16 oktober 2008, 19:54:37 »
Ja da's niet zo makkelijk. In een goeie natuurwinkel denk ik ja. Van het merk de Nieuwe Band. Anders bel je een natuurwinkel of ze het hebben, voor je gaat?
,,,,فلافل

Offline Anand

  • ***
  • 112
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #2086 Gepost op: 16 oktober 2008, 19:57:38 »
Ik kwam het gisteren tegen in een chinese toko.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #2087 Gepost op: 18 oktober 2008, 18:03:37 »
Wij hadden het in het assortiment, maar ik zal nog eens vragen of we het weer terug kunnen krijgen.
Verder kom ik het ook heel weinig tegen helaas.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #2088 Gepost op: 19 oktober 2008, 13:36:09 »
Houdt er dan wel rekening mee dat door het invriezen de pepers vaak wel pittiger uitvallen.

Ow..dat wist ik niet! Ben benieuwd hoe het uitpakt dan, want het is al aan de pittige kant.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2089 Gepost op: 20 oktober 2008, 14:26:00 »
Ik heb gisteren een appelcake gebakken in een nieuwe siliconen bakvorm. Normaal moet je die dingen toch niet insmeren???? Hij bleef dus helemaal plakken. En het beetje gemorste deeg dat heel donker gebakken was, heeft bruine vlekken gemaakt die er niet uitgaan. Het was een hele mooie flashy lichtgroene tulband die er dus nu heel onappetijtelijk uitziet. De appelcake was heel lekker, maar wat heb ik fout gedaan?

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #2090 Gepost op: 22 oktober 2008, 10:13:17 »
Ik heb gisteren een appelcake gebakken in een nieuwe siliconen bakvorm. Normaal moet je die dingen toch niet insmeren???? Hij bleef dus helemaal plakken. En het beetje gemorste deeg dat heel donker gebakken was, heeft bruine vlekken gemaakt die er niet uitgaan. Het was een hele mooie flashy lichtgroene tulband die er dus nu heel onappetijtelijk uitziet. De appelcake was heel lekker, maar wat heb ik fout gedaan?

Ik heb hetzelfde probleem met mijn cupcakessiliconengeval. Heb wel en niet ingesmeerd uitgeprobeerd en het resultaat is een moeilijk schoon te maken vorm en plakkerige cakejes als ik er geen papiertje in doe..
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2091 Gepost op: 27 oktober 2008, 10:18:16 »
Ik wilde vanavond iets eten met kidneybonen, paprika, courgette, champignons en dan rode peper, kaneel, komijn, paprikapoeder, dat soort dingen erdoor en dan wordt het een beetje Mexicaansig. O ja, en ik heb ook nog een avocado en een restje rijst, waar het allemaal om beginnen was.

Maar nu vond ik een restje lekkere blauwe kaas in de koelkast en dan moet ook dringend op. En dat past er volgens mij prima bij de rest, behalve de kaneel, komijn, paprikapoeder, dat soort dingen. Maar wat stop ik er dan aan smaakmakers in?
This is between me and the vegetable!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2092 Gepost op: 27 oktober 2008, 10:53:50 »
Of eerst even borrelen met de kaas :cocktail:
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2093 Gepost op: 27 oktober 2008, 11:17:44 »
Ik wilde vanavond iets eten met kidneybonen, paprika, courgette, champignons en dan rode peper, kaneel, komijn, paprikapoeder, dat soort dingen erdoor en dan wordt het een beetje Mexicaansig. O ja, en ik heb ook nog een avocado en een restje rijst, waar het allemaal om beginnen was.

Maar nu vond ik een restje lekkere blauwe kaas in de koelkast en dan moet ook dringend op. En dat past er volgens mij prima bij de rest, behalve de kaneel, komijn, paprikapoeder, dat soort dingen. Maar wat stop ik er dan aan smaakmakers in?

Die schotel wel maken en los erbij een soort salade van blauwe kaas en avocado?
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2094 Gepost op: 27 oktober 2008, 16:21:53 »
Ik vind bonen en blauwe kaas ook niet zo hoor... kan de kaas echt niet morgen?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2095 Gepost op: 27 oktober 2008, 17:11:19 »
Maar morgen past 'ie er óók niet bij...
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2096 Gepost op: 27 oktober 2008, 17:27:20 »
Dan maar de bonen weg en er wat pasta-achtigs van maken, erbij avocadosalade.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2097 Gepost op: 27 oktober 2008, 17:31:44 »
Ik zie het probleem van de bonen en de kaas eigenlijk niet zo.
Bonen zijn zacht en vriendelijk, die kunnen toch prima met blauwe kaas samen gaan?
This is between me and the vegetable!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2098 Gepost op: 27 oktober 2008, 18:09:56 »
Ik zie het probleem van de bonen en de kaas eigenlijk niet zo.
Bonen zijn zacht en vriendelijk, die kunnen toch prima met blauwe kaas samen gaan?

Ik dacht ook dat het in Mexico vrij gangbaar was?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2099 Gepost op: 27 oktober 2008, 18:36:17 »
Jaa, bonen en kaas graag. Maar bonen en blauwe kaas moet ik zelf niet aan denken geloof ik... Maar ik associeer blauwe kaas met zuid-europa.