Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 15 gasten bekijken dit topic.

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2060 Gepost op: 23 september 2008, 12:25:09 »
Als ik bladerdeegflappen maak, kan ik ze dan vanavond maken, in de koelkast bewaren en dan pas morgen afbakken?
Ik zou eigenlijk niet weten waarom niet, maar iets doet me twijfelen.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2061 Gepost op: 23 september 2008, 12:32:24 »
Dat lijkt me afhankelijk van de vulling.

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2062 Gepost op: 23 september 2008, 12:46:10 »
iets van kaas en shii-takefilet ofzo, niet iets nattigs iig.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2063 Gepost op: 23 september 2008, 12:49:22 »
Dan zou ik het er wel op gokken.

Offline Grote Grutjes

  • **
  • 89
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2064 Gepost op: 24 september 2008, 14:10:58 »
Heeft er iemand nog een goed recept om zelf vegetarische jus te maken? Ik eet nu uienjus uit een zakje en ik vind dat best oké, maar het lijkt me dat dat ook wel zelf te maken is. Ik weet alleen niet hoe.

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2065 Gepost op: 24 september 2008, 15:30:03 »

Offline Grote Grutjes

  • **
  • 89
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2066 Gepost op: 24 september 2008, 18:28:36 »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2067 Gepost op: 26 september 2008, 12:54:38 »
Kan ik gedroogde foenegriekbladeren ook vervangen door foenegriekzaadjes? Foodsubs zegt dat het vervangen kan worden door selderijbladeren.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2068 Gepost op: 26 september 2008, 14:10:08 »
Zag een recept met pompoen dat me wel lekker leek. Heeft AH al pompoen?

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2069 Gepost op: 26 september 2008, 14:14:59 »
AH weet ik niet, maar Bas van der Heijden had ze 2 of 3 weken geleden in ieder geval al wel (en ik heb zojuist dus maar weer eens pompoensoep gemaakt :D).

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2070 Gepost op: 26 september 2008, 14:47:03 »
AH heeft de hele zomer pompoen gehad. Uit Argentinië of Uruguay ofzo, dat dan weer wel...
This is between me and the vegetable!

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2071 Gepost op: 26 september 2008, 14:53:49 »
Die nu bij Bas te koop zijn zijn biologisch en uit Nederland.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2072 Gepost op: 26 september 2008, 14:58:43 »
Thanks! Een Bas hebben we niet, ik ga er maar gewoon lekker vanuit dat het bij AH te krijgen is. Welk land maakt me dan wel niet uit  8) :-[. En anders verzin ik ter plekke wel iets anders.
« Laatst bewerkt op: 26 september 2008, 14:58:56 door LL de Ling »

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #2073 Gepost op: 28 september 2008, 23:04:03 »
Per september zijn ze zo'n beetje te oogsten, die pompoendingen. De mijne zijn al af in ieder geval. En als je een beetje in landelijke omgeving komt, zie je ook kraampjes aan de weg waar je pompoenen kunt kopen voor een achterlijke lage prijs vergeleken met de Albert Heijn.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #2074 Gepost op: 01 oktober 2008, 07:23:30 »
Per september zijn ze zo'n beetje te oogsten, die pompoendingen. De mijne zijn al af in ieder geval. En als je een beetje in landelijke omgeving komt, zie je ook kraampjes aan de weg waar je pompoenen kunt kopen voor een achterlijke lage prijs vergeleken met de Albert Heijn.

Volgens mij kun je ze overal (en dan met name bij de lokale allochtoon) voor een achterlijk lage prijs vergeleken met AH kopen, ze zijn daar namelijk idioot duur.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2075 Gepost op: 01 oktober 2008, 10:34:27 »
2 euro voor 1 pompoen toch? Ik vind dat wel meevallen... je kan er wel vier keer van eten.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2076 Gepost op: 09 oktober 2008, 23:15:38 »
Waarom hebben ronde bakvormen met een vaste bodem vaak zo'n diepere rand? (Wacht even, ik ga er een plaatje van zoeken) deze hebben het. Je ziet het niet zo heel goed, maar ik bedoel dus dat de bodem aan de rand van het vormpje iets dieper ligt.

Ik heb het idee dat dat alleen maar onhandig is, omdat je dan zeker weet dat je je baksel niet uit het vormpje krijgt. Maar waar is het goed voor?
This is between me and the vegetable!

Offline animal lover

  • ****
  • 592
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2077 Gepost op: 12 oktober 2008, 20:06:36 »
Afgelopen week hebben we weer eens bami gegeten met zo'n pakje mix van Honig, maar ik vind het helemaal niet zo lekker veel te zout. Wie kan me tips geven welke kruiden/hoeveelheden ik nodig heb om bami/nasi zonder kant en klare mix te maken?
Vegetariër, die flirt met het veganisme.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2078 Gepost op: 12 oktober 2008, 21:18:50 »
Waarom hebben ronde bakvormen met een vaste bodem vaak zo'n diepere rand?
Ik denk dat het de bedoeling is om de taart (meestal biscuit) eruit te nemen en om te draaien, dan kan je ze opvullen met vb pudding, fruit, slagroom. Biscuitdeeg lijkt op cakedeeg en anders kan je er geen opstaande rand mee creëeren

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2079 Gepost op: 13 oktober 2008, 10:40:12 »
Dat denk ik niet: een form an normale grootte is een centimeter of twee hoog, zo dik wil je je cakebodem toch niet hebben? En het randje is grofweg een halve centimeter diep.
En vooral: zo'n rand krijg je volgens mij nooit uit de vorm...
This is between me and the vegetable!