Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 22 gasten bekijken dit topic.

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #960 Gepost op: 03 april 2007, 12:45:23 »
Ik maak hem altijd met 500 gr meel, 250 ml water en een zakje gist. Laatst een keer met karnemelk en bakingsoda, maar dat recept klopte niet. Toen heb ikzelf maar wat aangeklooid tot het wat werd.

Harry

Re: Kookvragen
« Reactie #961 Gepost op: 03 april 2007, 12:46:31 »
Nog een beetje olijfolie door het deeg.

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #962 Gepost op: 03 april 2007, 12:48:52 »
Oh, dat doe ik bij pizzabodems eigenlijk nooit. Wel als ik burrito's maak maar daar doe ik dan weer geen gist in.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #963 Gepost op: 03 april 2007, 22:08:25 »
voor 1 plaat: 200 gram bloem, theelepel gedroogde gist, anderhalve of 2 theelepel(s) zout en warm water.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #964 Gepost op: 05 april 2007, 09:53:05 »
Ik eet schorseneren eigenlijk altijd met kaassaus, maar er zijn vast nog meer lekkere dingen mee te doen. Wat doen jullie met schorseneren?
This is between me and the vegetable!

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #965 Gepost op: 05 april 2007, 10:33:16 »
ik had ze laatst in de tajine

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #966 Gepost op: 05 april 2007, 11:20:59 »
Met wat nog meer?
This is between me and the vegetable!

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #967 Gepost op: 05 april 2007, 11:47:26 »
nou moet ik even heel goed nadenken, we gooien er altijd maar wat in namelijk. Tomaten, quinoa soms, soms kikkererwten, en qua groeten is het altijd verschillend, pastinaak, wortel, bloemkool, schorseneer dus, dat soort dingen, lekker handig als je in de winter probeert zo veel mogelijk echte wintergroenten te eten.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #968 Gepost op: 05 april 2007, 12:39:58 »
In een salade met krieltjes.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #969 Gepost op: 05 april 2007, 14:00:35 »
Ik eet schorseneren eigenlijk altijd met kaassaus, maar er zijn vast nog meer lekkere dingen mee te doen. Wat doen jullie met schorseneren?

Als chips.
In de lasagna.
Gemarineerd aan een vergeten groenten spiesje (zie vegatopia kookboek)
Maar we hebben ook een 2 pagina tellende schorseneren draad http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=7500  :D
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #970 Gepost op: 05 april 2007, 15:39:37 »
In de lasagna klinkt wel goed.
Met gebakken paddestoelen ofzo? (en ik heb ook nog gnocchi in de vriezer...)
This is between me and the vegetable!

rickmans

Re: Kookvragen
« Reactie #971 Gepost op: 06 april 2007, 09:11:46 »
Schorseneren kun je ook:
wassen en dan met een dunschiller in lange linten verwerken en deze frituren. Leuk ter garnering van gerechten.
Rickmans

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #972 Gepost op: 08 april 2007, 08:52:24 »
Oh, dat doe ik bij pizzabodems eigenlijk nooit. Wel als ik burrito's maak maar daar doe ik dan weer geen gist in.
Dus meel met water en wat olijfolie? en dat dan dun uitrollen tot iets dat op een rondje lijkt?
Zo.

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #973 Gepost op: 08 april 2007, 09:03:00 »
Yep, ik heb geen idee hoeveel meel en hoeveel water precies, dat doe ik een beetje op gevoel. En dan met de deegroller heel dun uitrollen.(beetje bloem op de plank) en ze even in een koekenpan die je even invet met een beetje olie even aan beide kanten bakken tot ze een beetje gaan "bobbelen". En ze dan vullen met wat je zelf lekker vindt. Ik smeer ze voordat ik dat doe altijd nog in met een mengseltje van yoghurt met een beetje sambal. Dicht vouwen en lekker veel geraspte kaas en dan zo'n 15 a 20 minuten in de oven. Ik maak er ook altijd nog een mayo/yoghurt/knoflook/paprikapoedersausje bij.

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #974 Gepost op: 08 april 2007, 09:08:08 »
Oh ja, en door het deeg kan je natuurlijk ook nog iets kruidigs doen. :)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #975 Gepost op: 10 april 2007, 16:40:32 »
Ik heb het idee dat brie en bleekselderij wel samen kan. Wat denken jullie?

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #976 Gepost op: 10 april 2007, 17:42:40 »
ik denk het ook :chef:
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #977 Gepost op: 10 april 2007, 18:04:08 »
Ik heb het idee dat brie en bleekselderij wel samen kan. Wat denken jullie?
Ik denk dat als het een goede, rijpe en uitgesproken brie is, heel erg lekker is. Ik denk dat als het een koelkastkoude punt brie van de super is, niet zo tegen de smaal van de bleekselderij op kan.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #978 Gepost op: 10 april 2007, 21:56:49 »
Ik heb het idee dat brie en bleekselderij wel samen kan. Wat denken jullie?
Ik denk dat als het een koelkastkoude punt brie van de super is

Zeg, wat denk je wel niet van me...

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #979 Gepost op: 11 april 2007, 10:33:32 »
Ik vertrouw jou wel wat kaasjes betreft hoor Annemieke, jij gaat natuurlijk voor optie A, het was meer een waarschuwing voor kaasbarbaren  ;)
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light