Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 21 gasten bekijken dit topic.

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #940 Gepost op: 28 maart 2007, 13:12:17 »
Een tapas tafel is ook handig!
bijvoorbeeld met zoete aardappel met sinaasappel/honing (kan mooi in de oven als enige)
gebakken aubergine met een tomaten sausje (snel en makkelijk te maken in een pan), salade, broodjes, wat kaasjes enz. en bijvoorbeeld koude champignons met een marinade van wijnazijn met kruien en knoflook (prima de dag van te voren te maken) Lekker makkelijk! En anders vraag je toch iemand om je te komen helpen met koken? Gezellig en handig! :yes:
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #941 Gepost op: 28 maart 2007, 13:36:19 »
dat klinkt lekker! Maak dat maar Poek!

Harry

Re: Kookvragen
« Reactie #942 Gepost op: 28 maart 2007, 23:55:17 »
Ah, dus lasagna (of lasagnette wellicht?) kun je van tevoren maken (een dag? op de dag zelf?), in de koelkast doen, en dan de 's avonds opwarmen (in de oven? magnetron?) en jummie? Zowel lasagna als lasagnette heb ik wel eens gemaakt. Uit een pakje natuurlijk :P

Salade maken kan ik inderdaad wel uitbesteden.

Lasagne niet opwarmen in de magnetron, want dan wordt 'ie klef. Je kunt 'm wel een dag van tevoren klaar maken.

brother_2007

Re: Kookvragen
« Reactie #943 Gepost op: 29 maart 2007, 09:40:49 »
stel hier maar je kookvragen .ik ben een echte kok. ;)

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #944 Gepost op: 29 maart 2007, 09:50:46 »
Kom maar op met je antwoord op mijn vraag van gisteren om 11:11:02 dan :)

brother_2007

Re: Kookvragen
« Reactie #945 Gepost op: 29 maart 2007, 10:15:03 »
misschien spaghetti te maken als je dat heel graag eet ?
groeten
en meld mij aan op msn
mybrother_2007@hotmail.com
meld mij a.u.b aan
greetz :P

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #946 Gepost op: 29 maart 2007, 10:17:21 »
haha  :schater:

Offline Nick

  • ****
  • 578
Re: Kookvragen
« Reactie #947 Gepost op: 30 maart 2007, 09:56:50 »
[quote author=Eelco link=board=5;threadid

Ovenschotels zijn zeer goed van tevoren klaar te maken. Vaak is de smaak zelfs intensiever na een nachtje in de koelkast (lasagne maak ik graag een dagje eerder).
Citaat

Hoe lang moeten ze dan in de oven? En hoe warm?
"Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."
-- Bradley

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #948 Gepost op: 31 maart 2007, 19:57:09 »
Arjan heeft Meringues gebakken, 12 stuks maar liefst en ik kan ze niet eten; hoe kunnen we die het beste bewaren? Kun je die dingen invriezen?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #949 Gepost op: 31 maart 2007, 21:09:59 »
In een goed-sluitende koektrommel of dingenbewaardoos blijven ze best een tijd goed. (En ook als ze niet zo luchtdicht zijn, dan worden ze alleen wat zachter, maar dan kunnen ze nog prima in de Eton mess ofzo...)
This is between me and the vegetable!

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #950 Gepost op: 02 april 2007, 16:20:08 »
Men suggereert ook pizza, maar hoe men dat dan wil doen? Bovendien maak ik liever iets anders denk ik.
Tssss... Poek die geen pizza wil?  :o
Maar het is echt wel te doen hoor, vindt men :) Je kunt als deeg gewoon broodmix wit nemen, lekker makkelijk en in een half uurtje gerezen. Dan zou je van te voren een grote bak pizzasaus kunnen maken, en dan kun je voor allerlei toppings en voor hapjes erbij zorgen, zoals stokbrood en salades (die ook al genoemd zijn), want je hoeft niet je hele maaltijd met de pizza te doen natuurlijk. Je kunt per vierkante bakplaat 2 pizza's maken, en dan twee bakplaten, zodat we vier verschillende pizza's kunnen maken. Eentje met bijzondere kaasjes, eventueel een veganne, eentje met veel verse groente en basilicum, misschien voor de niet-ware pizza-gelovigen een hawaii pizza? Ik heb wel bakplaten eventueel. Ovenschalen ook, en een kruising daartussen, hoge bakplaten.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #951 Gepost op: 02 april 2007, 16:21:27 »
Oh ja, en ik leen mijn ovenschalen en bakplaten ook wel uit als het geen pizza wordt hoor  :P En ik wil ook wel snijslaaf zijn!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Harry

Re: Kookvragen
« Reactie #952 Gepost op: 02 april 2007, 16:31:20 »
Er is een nog makkelijker en toch gezond en lekker alternatief. Pizzabodems van Do-it, te koop bij de betere natuurvoedingswinkel. Niet zo dun als je ze zelf kunt rollen, maar beslist in orde.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #953 Gepost op: 02 april 2007, 16:40:43 »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #954 Gepost op: 02 april 2007, 16:43:32 »
Eton mess

 :yummie:

En ik las laatst dat Nigella ook eton mess maakt met granaatappel. En dat noemt ze dan "massacre in a snowstorm". Ik heb gelijk een granaatappel gekocht.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #955 Gepost op: 02 april 2007, 16:44:04 »
Eton mess

 :yummie:

En ik las laatst dat Nigella ook eton mess maakt met granaatappel. En dat noemt ze dan "massacre in a snowstorm". Ik heb gelijk een granaatappel gekocht.

Wauw! Dat wil ik ook maken. Ik ga ook een granaatappel kopen  :yes:
,,,,فلافل

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #956 Gepost op: 02 april 2007, 17:38:53 »
Er is een nog makkelijker en toch gezond en lekker alternatief. Pizzabodems van Do-it, te koop bij de betere natuurvoedingswinkel. Niet zo dun als je ze zelf kunt rollen, maar beslist in orde.
Die vind ik nogal vies, eerlijk gezegd :-X
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Harry

Re: Kookvragen
« Reactie #957 Gepost op: 02 april 2007, 21:00:14 »
Er is een nog makkelijker en toch gezond en lekker alternatief. Pizzabodems van Do-it, te koop bij de betere natuurvoedingswinkel. Niet zo dun als je ze zelf kunt rollen, maar beslist in orde.
Die vind ik nogal vies, eerlijk gezegd :-X
Ze zijn van volkorenmeel gemaakt, dus ze smaken erg gezond. ;)
Maar ik wil met liefde pizzadeeg van bloem of gebuild meel kneden, hoor.
« Laatst bewerkt op: 02 april 2007, 21:23:43 door Meneer de Uil »

rickmans

Re: Kookvragen
« Reactie #958 Gepost op: 03 april 2007, 11:10:21 »
Pizzabodem kun je ook zelf maken! Veel lekkerder!!Leuker
Probeer aan 'farino typo OO'te komen.

Maak er eens een zonder tomaten:

linten courgette, rode ui in ringen, knoflook en pijnboompitjes. allen mengen met olijfolie zwartepeper en zeezout in in een kom. op je pizza doen een snel afbakken. Dan er nog wat kaas overdoen en een hand rucola.

Rickmans

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #959 Gepost op: 03 april 2007, 12:31:08 »
ik maak mn pizzabodems altijd met zo'n pak van koopmans. Lekker! Wel dun uitrollen anders is het echt niet te eten
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2: