Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 17 gasten bekijken dit topic.

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #820 Gepost op: 01 maart 2007, 18:50:48 »
of online bestellen  :D wauw kan dus ook bij de peperbol
quelle tip! wat een leuke dingen hebben die!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #821 Gepost op: 01 maart 2007, 19:03:52 »
Of een rookoventje kopen  :yes:
,,,,فلافل

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #822 Gepost op: 01 maart 2007, 19:10:50 »
Kun je hier stevia kopen?

Stevia-extract ook online te koop bij esstevia.
Mijn zus woont in Japan en stuurt me altijd een doos zoetstof op wat is gemaakt van een Chinese vrucht. Zonder calorien en mega zoet. Erg lekker (wel prijzig). Dus als je iemand daar kent... is echt heerlijk het heet Rakanka. De plant waarvan het is gemaakt heet LUO HAN GUO fruit. De pakken uit Japan zijn korrels, ziet eruit als basterdsuiker, geur zit tussen basterdsuiker en ruwe rietsuiker, smaak ook. Ik zag in de toko hier wel Luo Han Guo klontjes liggen... om dranken mee te zoeten. Zeer goedkoop overigens. Even het pak erbij halen voor het merk... ha ha.... Chinese tekens.. + Lo-han-kuo-beverage. Groen plat doosje.  ja ook hiervan een link!0 calorien. Mijn zus en ik snappen niet dat het in Europa niet bekend is.  
« Laatst bewerkt op: 01 maart 2007, 23:34:24 door mjets »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #823 Gepost op: 01 maart 2007, 19:52:52 »
Wat leuk, ik had er nog nooit van gehoord!

Hier nog wat Wikipedia-info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Siraitia_grosvenorii

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #824 Gepost op: 01 maart 2007, 20:23:12 »
misschien geinig voor gespot?
ff fotootje maken...  :yes:

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #825 Gepost op: 01 maart 2007, 22:38:44 »
Kun je hier stevia kopen?

Stevia-extract ook online te koop bij esstevia.
Mijn zus woont in Japan en stuurt me altijd een doos zoetstof op wat is gemaakt van een Chinese vrucht. Zonder calorien en mega zoet. Erg lekker (wel prijzig). Dus als je iemand daar kent... is echt heerlijk het heet Rakanka. De plant waarvan het is gemaakt heet LUO HAN GUO fruit. De pakken uit Japan zijn korrels, ziet eruit als basterdsuiker, geur zit tussen basterdsuiker en ruwe rietsuiker, smaak ook. Ik zag in de toko hier wel Luo Han Guo klontjes liggen... om dranken mee te zoeten. Zeer goedkoop overigens. Even het pak erbij halen voor het merk... ha ha.... Chinese tekens.. + Lo-han-kuo-beverage. Groen plat doosje.  ja ook hiervan een link!0 calorien. Mijn zus en ik snappen niet dat het in Europa niet bekend is.  

 :D Ik zal eens gaan kijken bij de toko's hier!
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #826 Gepost op: 01 maart 2007, 22:39:39 »
Kun je vloeibare rook bij de Natuurwinkel kopen? Zo nee (en zo ja ook), waar anders?

Bij de Peperbol in Amsterdam.
Als je wil kan ik het je opsturen.

Nogmaals :D , wat lief! Maar ik zal eerst wel even bij de Natuurwinkel hier kijken. Als ze het daar niet hebben...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #827 Gepost op: 02 maart 2007, 10:27:23 »
Kun je vloeibare rook bij de Natuurwinkel kopen? Zo nee (en zo ja ook), waar anders?

Bij de Peperbol in Amsterdam.
Als je wil kan ik het je opsturen.

Maar dan is het poeder (en dus niet vloeibaar).

Ik heb het liggen, maar willekeurig in dingen gooien, ervanuitgaande dat het dan lekker wordt werkt niet echt. (Wat dat betreft zou ik gerookt paprikapoeder adviseren, dat is wél met alles lekker.)
This is between me and the vegetable!

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #828 Gepost op: 04 maart 2007, 09:42:30 »
Broodjes toasten, roomboter erop en dan klein beetje marmite... lauw opeten, hmmm.

Net gedaan. Echt lekker! :yummie:

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #829 Gepost op: 06 maart 2007, 14:15:44 »
Zuiveringszout dat is maagzout, toch?

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #830 Gepost op: 06 maart 2007, 14:20:34 »
 :yes:
natriumbicarbonaat (maagzout, zuiveringszout, natrii bicarbonas, NaHCO3)

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #831 Gepost op: 06 maart 2007, 14:21:03 »
Dankjewel. :)

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #832 Gepost op: 07 maart 2007, 18:18:25 »
Waarom zitten er toch altijd van die kleine steentjes in boekweitgrutten? Of: wat zijn die kleine steentjes in boekweitgrutten?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #833 Gepost op: 07 maart 2007, 22:34:41 »
Boekweitgrutten! Laat het J@n niet horen  :P
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #834 Gepost op: 07 maart 2007, 22:39:41 »
I :heart: boekweitgruttenpap.*

En, muhahaha, ik heb zelfs het ergste van het ergste in mijn kast staan: gierst.** :devil:

*En boekweit is een anabool. Dan maar een (nep-)geitenwollensok,  -in de toekomst, ooit, ahum-  wel een sterke. :P
** Maar ik denk niet dat die zak heel snel opgaat en dat ik vervolgens nog een nieuwe koop. Tenzij ik dan eindelijk dat heel goede recept tegenkom.
« Laatst bewerkt op: 07 maart 2007, 22:42:39 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #835 Gepost op: 07 maart 2007, 22:52:14 »
Tsk, dadelijk moet je voor straf nog de griebels en grabbels gaan tellen die nu over J@ns rug lopen  :P
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #836 Gepost op: 07 maart 2007, 22:56:05 »
Mijn welgemeende excuses aan J@n, voor het gebruiken van een woord dat niet op dit hippe forum thuishoort.

Mocht een journalist meelezen: ik eet niet alleen maar macrobiotisch, ik krijg kilo's suiker binnen en ik ben geen vertegenwoordiger van de linkse actiekeuken.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #837 Gepost op: 07 maart 2007, 22:59:11 »
 :heehee:
,,,,فلافل

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #838 Gepost op: 11 maart 2007, 20:00:44 »
Ik heb wel zin in de kheer van Selly uit het vegatopia-kookboek, maar ik heb de laatste rozijnen van de week in mijn brinta gegooid en het amandelschaafsel door de couscous....

Is het een verschrikkelijk saai, onleuk toetje als ik die twee dingen niet heb? Ik wel nog een erg rijpe mango en een ananas die ik nog moet gaan slachten (wat ik liever aan andere mensen overlaat). Ik heb trouwens ook nog wel griesmeel, maar daar ben ik nog niet helemaal van overtuigd.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #839 Gepost op: 11 maart 2007, 22:37:13 »
de kheer met mango lijkt me ook lekker (mango dan dus op t eind pas toevoegen) maar dan moet er wellicht nog wel nog een extra ingredient bij. Met ananas lijkt me niks.
Pas op dat het niet overkookt.
« Laatst bewerkt op: 11 maart 2007, 22:37:29 door Selly »
,,,,فلافل