Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #700 Gepost op: 15 februari 2007, 16:41:32 »
Dat weet ik. Ik kan het alleen niet vinden. :)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #701 Gepost op: 15 februari 2007, 18:17:37 »
Maar is whole wheat flower nu tarwebloem of tarwemeel?
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #702 Gepost op: 15 februari 2007, 18:19:55 »
Ik ga voor meel. Bloem is namelijk niet whole wheat.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #703 Gepost op: 15 februari 2007, 18:22:59 »
Maar dan zou dat ekoland spul juist wel geschikt zijn toch?
,,,,فلافل

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #704 Gepost op: 15 februari 2007, 21:23:42 »
 :eh: ik gok tarwe meel
flour klinkt toch meer bloem
whole wheat klinkt zwaarder.. hele granen... ;)
« Laatst bewerkt op: 15 februari 2007, 23:48:06 door mjets »

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #705 Gepost op: 15 februari 2007, 23:12:10 »
Maar is whole wheat flower nu tarwebloem of tarwemeel?

Volkoren tarwemeel. Maar ik zoek dan dus volkoren 'pastry'-meel.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #706 Gepost op: 15 februari 2007, 23:47:25 »
sorry hoor Sanja, zo irri van die antwoorden waar je nix aan hebt >:(
ook irri dat ik het totaal niet snap dus ik google' ik verdiep en ik vind voor jou.. Lien die hetzelfde probleem heeft en haar flour over laat komen uit Amerika... ga nog even verder lezen... maar hier in iedergeval een lotgenoot   :)
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2007, 00:07:59 door mjets »

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #707 Gepost op: 15 februari 2007, 23:54:52 »
:cheer:Bob's red mill
... wel wat shippingcosts... :nopompom:

Kan je die Engelse winkel niet eens proberen... eh... las ik pas op Vegatopia... ff zoeken want ik heb het ergens opgeschreven... oh ja Thomas Greens http://www.thomasgreens.com/holland of is dit ook weer zo'n open deur  :-[

« Laatst bewerkt op: 16 februari 2007, 00:07:13 door mjets »

Offline moonflower

  • ***
  • 147
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #708 Gepost op: 16 februari 2007, 01:38:02 »
Oh da's een interessante. Ik zag net dat Ekoland fijne tarwemeel heeft, geschikt voor gebak, dat is misschien wel iets.
Lijkt mij wel. Zeker het proberen waard!

@Sanja: Waar heb je het voor nodig? Misschien kun je nml vervangen door een mix van volkoren meel met rogge of speltmeel?
Of misschien hebben ze bij een natuurvoedingwinkel nog wel een tip voor je.
You can never solve a problem on the level on which it was created. (Albert Einstein)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #709 Gepost op: 16 februari 2007, 07:47:10 »
Thomas Greene in Groningen is dicht!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #710 Gepost op: 16 februari 2007, 08:14:49 »
Thomas Greene in Groningen is dicht!

Neee, daar was ik al bang voor, er was nooit iemand... Oh, verdorie!

Bedankt voor het zoeken Mjets, ik zal eens naar de links kijken. Moonflower, ik maak dan inderdaad maar een mix. Schijnt dat hal half, of zelfs 3/4 volkoren en 1/4 gewone wel werkt...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #711 Gepost op: 16 februari 2007, 13:59:30 »
Maar is whole wheat flower nu tarwebloem of tarwemeel?

Volkoren tarwemeel. Maar ik zoek dan dus volkoren 'pastry'-meel.

Ja maar die van Ekoland (ik heb geen aandelen hoor, gaat er wel haast op lijken  ;)) is dus volkorenmeel die extra licht is, speciaal geschikt voor gebak, dus dat is dan toch volkoren pastry meel of zit ik er helemaal naast?
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #712 Gepost op: 16 februari 2007, 18:21:55 »
Oh, dat had ik niet begrepen, omdat je 'fijne tarwemeel' zei (en er niet iets van volkoren bijstond).

Ik zal eens kijken bij de Natuurwinkel!
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #713 Gepost op: 16 februari 2007, 21:37:15 »
Och jee  :-[ nu begin ik te twijfelen of t volkoren of tarwe was. Maar meel is toch per definitie volkoren?
De site van Ekoland geeft me ook weinig duidelijkheid.
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2007, 21:40:12 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #714 Gepost op: 16 februari 2007, 22:00:05 »
Meel per definitie volkoren? ??? Bij mijn weten niet.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #715 Gepost op: 16 februari 2007, 22:35:37 »
Aha. Maar wanneer is iets dan volkoren?
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #716 Gepost op: 16 februari 2007, 22:55:11 »
Als er bijstaat dat het 100% volkoren is?

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #717 Gepost op: 16 februari 2007, 23:23:36 »
google poging (van de Hollandse pot):
Trouwens op wikipedia hele leuke tarwe weetjes...


Volkorenmeel

Is gemalen van de hele tarwekorrel en bevat vrijwel geen toegevoegde stoffen. Alle vezels en de hele kiem zijn behouden; met dit meel krijgt uw brood een vochtige, stevige structuur. Koop een goede kwaliteit meel bij de warme bakker of in natuurvoedingswinkels.

Tarwemeel
Is fijner gemalen dan volkorenmeel, en vaak ook gezeefd. Hiermee krijgt u een lichter, bruin brood. Voor lichtbruin brood kunt u ook zelf een mengsel maken van 40% bloem en 60% (gezeefd) volkorenmeel.
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2007, 23:28:26 door mjets »

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #718 Gepost op: 16 februari 2007, 23:24:59 »
Jaa.. maar wat houdt het in.

Je hebt
volkoren meel
tarwemeel
volkoren tarwe meel?
Wordt als het volkoren tarwemeel is niet gewoon volkorenmeel genoemd?
Meel hoeft natuurlijk niet van tarwe te komen, maar kan iets anders dan meel van tarwe ook volkoren zijn?
En dan is er ook nog bloem, daar is iets uitgezeefd.
Bloem van harde tarwe: durum.
We hebben hier een boer die dat spul verbouwd ofzo nodig of in ieder geval niet zo'n stadmens als ik :confused:

Edit: ah Mjets heeft al t een en ander bij elkaar gegoogled.
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2007, 23:28:15 door Selly »
,,,,فلافل

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #719 Gepost op: 16 februari 2007, 23:31:46 »
Selly, ik weet nou zoveel, ga ik die molenaar eens aan de tand voelen eerst volgende keer als ik daar kom. Overhoring tarwe-soorten, malingen en zevingen....  :O (oh ja, niet vergeten: zelf wel even een spiekbrief maken met de goede antwoorden)
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2007, 23:33:24 door mjets »