Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Muis

  • *****
  • 1.242
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #60 Gepost op: 29 januari 2005, 21:28:50 »
Ze zien er erg apart uit, ze moeten nog heel ff in de oven en dan kan ik proeven of ze ook smaken als loempia's.

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #61 Gepost op: 29 januari 2005, 21:37:53 »
Gelatinedropjes kun je oplossen in warm water, maar kan dat ook met laurierdrop?
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline Muis

  • *****
  • 1.242
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #62 Gepost op: 29 januari 2005, 21:42:53 »
Gelatinedropjes kun je oplossen in warm water, maar kan dat ook met laurierdrop?

Misschien in kokend water wel, in koud water niet. Mij lijkt dat ze opzich wel kunnen oplossen.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #63 Gepost op: 29 januari 2005, 22:29:02 »
Oeps, het broodmes is van Tefal (Prep'line)...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re: Kookvragen
« Reactie #64 Gepost op: 30 januari 2005, 12:33:10 »
misschien een rare of domme vraag,

maar wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel?
(ook het verschil in toepassingen)

Groetjes, Isa die van bloem pizzadeeg, maar misschien ook wel koekjes wilde maken...

'fish are friends, not food!'

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #65 Gepost op: 30 januari 2005, 12:35:52 »
Bij zelfrijzend bakmeel is bakpoeder gemengd, zodat je dat niet zelf meer hoeft te doen.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Sven

  • *****
  • 3.946
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #66 Gepost op: 31 januari 2005, 10:03:21 »
Hoe lang moeten borden in de oven om ze voor te verwarmen? En op welke temperatuur?
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #67 Gepost op: 31 januari 2005, 10:04:44 »
Als je ze nat maakt kun je ze in de magnetron opwarmen (als je die hebt), gaat volgens mij een stuk sneller. Wel even afdrogen daarna.
« Laatst bewerkt op: 31 januari 2005, 10:05:10 door Kiwi »

Offline Sven

  • *****
  • 3.946
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #68 Gepost op: 31 januari 2005, 10:29:28 »
merci
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re: Kookvragen
« Reactie #69 Gepost op: 31 januari 2005, 17:25:20 »
Bij zelfrijzend bakmeel is bakpoeder gemengd, zodat je dat niet zelf meer hoeft te doen.

wat is bakpoeder dan eigenlijk? Hetzelfde als gist?...

En waar kan ik het beste van die 'standaard' zandkoekjes mee maken?
Heeft iemand hier toevallig het recept?

groetjes, Isa
'fish are friends, not food!'

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #70 Gepost op: 31 januari 2005, 18:28:44 »
Bakpoeder is 'baking soda' - natriumcarbonaat - verrijkt met wat e-nummertjes zodat het niet klontert en beter rijst enzo. Als je veel bakt, ben je een stuk goedkoper uit met zo'n pak baking soda van twee ons dan met van die kleine peperdure zakjes van de Baukje.
Voor zandkoekjes gebruik je gewone bloem. Zelfrijzend bakmeel is geschikter voor bijvoorbeeld cakes en pannenkoeken.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline Sven

  • *****
  • 3.946
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #71 Gepost op: 31 januari 2005, 19:16:41 »
Ik maak mijn zandkoekjes wel met zelfrijzend bakmeel.

Citaat
Ingrediƫnten:
160 Gram Zelfrijzend bakmeel
120 Gram Margarine of Roomboter
80 Gram Basterdsuiker

Bereidingswijze:
Alles bij elkaar doen goed kneden. 2 rollen maken en deze een 1/2 uur in de koelkast, laten opstijven. Oven voorverwarmen op 170 graden. Deeg in ongeveer 20 plakkies per rol snijden. deze op een met bakpapier beklede bakplaat in 7 minuten goudbruin bakken. Wel even laten afkoelen voordat je ze op eet.

Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re: Kookvragen
« Reactie #72 Gepost op: 01 februari 2005, 00:43:53 »
hmmm,ik heb nu alleen gewone bloem in huis...
wat is het recept voor eenvoudige koekjes met gewone bloem?...
Ook heb ik kleine zakjes gist gekocht, maar dat is dan zeker beter voor pizzadeeg? (ik wilde er ook geen koekjes van maken, hoor :P  )

Ik wilde eigenlijk koekjes maken die je op een plaat legt en waar je dan met een vormpje figuurtjes uit snijdt. Ik ben nl laatst bij de hema op een konijnen-koek vormpje gestuit :) :heart:

groetjes, Isa
'fish are friends, not food!'

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #73 Gepost op: 01 februari 2005, 11:45:27 »
Gist is perfect voor pizzadeeg ja.
En verder....zie recept Sven.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re: Kookvragen
« Reactie #74 Gepost op: 02 februari 2005, 13:58:15 »
Dus het zelfrijzend bakmeel van Sven kun je gewoon vervangen door bloem?... Rijzen de koekjes dan wel op in de oven???


Groetjes, Isa
'fish are friends, not food!'

Offline Ligfietsertje

  • *****
  • 1.633
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #75 Gepost op: 02 februari 2005, 20:53:56 »
Een schitterende website voor alle vragen over bakaangelegenheden is: http://www.bakkerswereld.org/

Ook als je op zoek bent naar originele broodrecepten of vragen hebt over bloemsoorten, meelsoorten, broodverbeteraars, ...  vind je daar zeker het antwoord.

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #76 Gepost op: 02 februari 2005, 20:58:03 »
Hun forum staat in ieder geval sinds kort op een nieuw adres: http://www.bakkerswereld.net/forum/invision/index.php, dus ik neem aan dat de hele rest van de website dan wel te vinden zal zijn binnenkort louter op: http://www.bakkerswereld.net?

de_veelvraat

Re: Kookvragen
« Reactie #77 Gepost op: 03 februari 2005, 13:40:38 »
Wanneer in een recept (rode) wijn voorkomt, kan je dat eigenlijk vervangen door druivensap? Of beter bouillon ofzo gebruiken?

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re: Kookvragen
« Reactie #78 Gepost op: 03 februari 2005, 15:47:45 »
Wanneer in een recept (rode) wijn voorkomt, kan je dat eigenlijk vervangen door druivensap? Of beter bouillon ofzo gebruiken?

nou, dat ligt een beetje aan wat voor recept het is  :)
,,,,فلافل

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #79 Gepost op: 03 februari 2005, 21:21:55 »
ik kan me niet voorstellen dat druivensap lekker is in een gerecht waar wijn in moet, die krachtige wijn/alcohol smaak zul je niet krijgen. ik denk dat je het dan beter gewoon weg kunt laten.