Beetje laat antwoord (hopelijk zijn ze lekker geworden!), maar toch nog even:
Als je de klassieke (engelse) verhoudingen aanhoudt, dan is het:
200 gram bloem /zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
3 a 4 eieren (je raadt het al, totaal zo rond de 200 gram)
200 gram suiker.
Evt wat vanille(-suiker) en of wat geraspte citroenschil
Alles moet op kamertemperatuur zijn, vooral de boter!
Dit is de hoeveelheid voor een gewone cakevorm, als je een muffinbakvorm gebruikt ongeveer 15 cakejes (dus een paar extra als je een vorm voor 12 gebruikt). Ik geloof dat ik meestal 150 van alles doe, en dan ongeveer een vorm van 12 vol heb.
Volgens mij gaat het iets beter met zelfrijzend bakmeel, maar met bloem gaat het ook goed.
De truc is vooral eerst de boter met de suiker romig roeren/mixen, en dan een voor ei de eieren erdoor roeren. Daarna eerst de helft van de bloem erdoor, mixen en daarna de rest. Niet te lang mixen, met een pollepel de bloem erdoor roeren gaat ook prima.
Een beetje vocht (vruchtensap, melk of gewoon water) erdoor maakt het geheel wat vochtiger (een of twee eetlepels), een beetje maiszetmeel erdoor maakt het wat lichter van structuur (ook gewoon een eetlepel ofzo).
Ik doe ze ongeveer 20 minuten op 180 graden, geloof ik, maar soms zijn ze al eerder klaar (even testen met een satéprikker of een breinaald). Hangt een beetje af van je oven en of ze hard rijzen.
En de truc is lekker veel oefenen en smaakjes uitproberen
Succes (de volgende keer dan waarschijnlijk)...