Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 15 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4260 Gepost op: 07 april 2012, 11:36:42 »
Dat zou natuurlijk kunnen, maar eerlijk gezegd denk ik dat je nog nooit een Puy-lins of vlees hebt gegeten of gezien. Ze zijn namelijk heel donkergroen (tegen het bruinzwartige aan) als ze gekookt zijn, ik heb nog nooit vlees in die kleur gezien. En ze smaken anders dan andere linzen, omdat ze niet stukkoken (daarom denk ik dat je geen Puy-linzen hebt gegeten, de natuurwinkel verkoopt iets dat ze 'dupuislinzen' noemen, en dat is dus niet hetzelfde) en minder melig smaken
This is between me and the vegetable!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #4261 Gepost op: 07 april 2012, 14:34:02 »
Wat Maartje zegt. Daarnaast zijn De Puylinzen Frans en dus eerder in het vizier bij de gemiddelde chef.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Basje

  • **
  • 60
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4262 Gepost op: 07 april 2012, 15:46:29 »
Oh hmm ja sorry dames! Het waren inderdaad dupuis linzen! Wat een stom verschil :( Nou ja, hele overdenking voor niks, carry on :D

Offline Muis

  • *****
  • 1.242
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4263 Gepost op: 13 april 2012, 19:14:33 »
Bijna altijd als ik champignons bak komt er een heleboel vocht uit, iemand tips? Om ze goed te bakken, niet om soep te maken ervan :P Alvast bedankt.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4264 Gepost op: 13 april 2012, 19:31:49 »
Vuur hoger.
This is between me and the vegetable!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4265 Gepost op: 13 april 2012, 19:43:34 »
En deksel er af.

Offline Muis

  • *****
  • 1.242
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4266 Gepost op: 13 april 2012, 20:47:30 »
Vuur hoger ga ik morgen proberen :) Ik doe er nooit een deksel op.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4267 Gepost op: 14 april 2012, 12:02:22 »
Kun je karton in de oven doen (20 min op 225C) zonder dat het in de fik vliegt?

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #4268 Gepost op: 14 april 2012, 12:14:27 »
http://m.goeievraag.nl/vraag/38005?from=www

Ik zou het niet proberen, dat verdampen van shit klinkt niet goed.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4269 Gepost op: 14 april 2012, 12:24:37 »
Misschien, maar ik zou er bij blijven.
This is between me and the vegetable!

Re: Kookvragen
« Reactie #4270 Gepost op: 14 april 2012, 12:39:33 »
Ik zou een telefoon en het nummer van 112 bij de hand houden.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4271 Gepost op: 14 april 2012, 12:44:31 »
Wat kan karton wel dat bakpapier of een ovenschotel voor dit gerecht niet kan?
,,,,فلافل

Re: Kookvragen
« Reactie #4272 Gepost op: 14 april 2012, 12:47:17 »
Wat kan karton wel dat bakpapier of een ovenschotel voor dit gerecht niet kan?

In de oven in de fik vliegen?

Wikipedia geeft een temperatuur op van 200 tot 350 graden om papier in de fik te krijgen.
Aan de andere kant zou volgens die tabel ongeveer iedere auto spontaan in de hens moeten gaan op een beetje zomerse dag, omdat nylon al bij 50 graden zou ontbranden.
« Laatst bewerkt op: 14 april 2012, 12:52:05 door Ray B@ñ »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4273 Gepost op: 14 april 2012, 13:11:30 »
Wat kan karton wel dat bakpapier of een ovenschotel voor dit gerecht niet kan?


Ik wilde wat rond een closetrol oid wrappen, om een ronde tube te verkrijgen. Maar laat ik dat dus maar niet doen ;D. Dan maak ik liever een cilinderachtig iets van alufolie.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4274 Gepost op: 14 april 2012, 15:08:31 »
Wat kan karton wel dat bakpapier of een ovenschotel voor dit gerecht niet kan?


Ik wilde wat rond een closetrol oid wrappen, om een ronde tube te verkrijgen. Maar laat ik dat dus maar niet doen ;D. Dan maak ik liever een cilinderachtig iets van alufolie.

Je kunt misschien van bakbonen in alufolie een closetrolachtig ding fabrieken?
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4275 Gepost op: 14 april 2012, 15:42:09 »
Of een leeg blikje gebruiken?
This is between me and the vegetable!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #4276 Gepost op: 19 april 2012, 07:58:10 »
Gepofte amarant leek me wel wat, maar het is liederlijk mislukt ( verbrand en amper een graan gepoft). Ik heb een beetje olie in een pan gedaan, amarant erin en de boel in beweging gehouden.Wat moet ik een volgende keer doen opdat het lukt?

Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4277 Gepost op: 19 april 2012, 12:49:40 »
Ik wist eerlijk gezegd niet dat het kon! Je wilt dan een soort popcorn als resultaat?

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #4278 Gepost op: 19 april 2012, 13:39:56 »
Daar schijnt het wel naar te moeten smaken ja ....
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4279 Gepost op: 22 april 2012, 17:45:24 »
Twee weken geleden heb ik iets in mijn koelkast gelegd, ik dacht dat het paksoi was. Vandaag wilde ik de bewuste groente bereiden en het lijkt wel erg op paksoi maar is het volgens mij niet. Het is wat steviger allemaal, en de witte stelen hebben een rozige gloed. Iemand enig idee wat het kan zijn?