Een hele tijd geleden heb ik bij de toko een zak '10 grain rice' gekocht, een combinatie van verschillende soorten rijst en zaden (ik hou niet van witte rijst). Ik vermoed dat het Koreaanse of Japanse rijst is.
Op de verpakking staat niet hoe je het moet klaarmaken (nouja, niet in het Nederlands ;-)) dus tijdens mijn eerste poging heb ik tijdens het koken maar af en toe geproefd. Na een half uur koken leek ie goed, maar hij lag nogal zwaar op de maag (de smaak was wel erg goed) ... En de curry die ik erbij had gemaakt smaakte er niet zo goed bij.
Ik heb gezocht op internet, en gevonden dat de rijst vaak als ontbijt/ pap wordt gekeken, en dan 1-2 uur wordt gekookt. Heeft iemand ervaringen met dit soort rijst? Of misschien de 5 of 8 grain rice? Wat eet je erbij?
Ik zat nu te denken om er misschien een soort pilav van te maken (bijv met champignons) of de rijst te gebruiken als vulling voor bijvoorbeeld paprika's.