Hoe maak je zelf rijstmelk? Ik heb dat pas voor het eerst gedronken en vond het echt superlekker. Maar naast superlekker is het ook superduur, dus ik vroeg me af of het makkelijk zelf te maken is. Rijst heel, heel lang laten koken? Wat voor soort rijst heb je nodig?
Zie
dit. Je kunt melk maken van verschillende soorten rijst (zilvervlies, rode), granen (gerst), noten (amandel, chashew, walnoot) en bonen (sojabonen in ieder geval).
Hoofdzakelijk is het de granen of noten laten weken voor de duur van een uur of zes, zeven, acht (ook rijst; koken is op basis van een eenmalige ervaring niet zo geschikt: dat levert te waterig rijstmelk), dan enorm pureren, mengen met water, dit koken en na het koken de vaste delen uitzeven.
Makkelijker is het gewoon om daar een sojamelkmachine voor te nemen, denk ik. Als je de pure rijstmelk gemaakt hebt op smaak een beetje zout bijvoegen en wat lepels suiker. Puur is het weinig lekker.