Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 14 gasten bekijken dit topic.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2680 Gepost op: 17 september 2009, 13:41:31 »
- Pisaladiere, met ui, olijf en saffraan, op koken en zo staat ergens een fijn recept
Wat ik wel heb is dat de uimassa soms van het deeg af wil glijden. Dat is niet zo praktisch.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2681 Gepost op: 17 september 2009, 13:45:32 »
- Pisaladiere, met ui, olijf en saffraan, op koken en zo staat ergens een fijn recept
Wat ik wel heb is dat de uimassa soms van het deeg af wil glijden. Dat is niet zo praktisch.

Ik denk al: Poek die pisaladiere maakt?!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2682 Gepost op: 17 september 2009, 13:52:13 »
Ik moet echt dringend een huis met een oven zoeken, maar of dat voor de vakantie nog lukt...

Tabouleh-met-een-spiegeltje vind ik wel een hele goeie, of iets leuks wrapperigs.
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2683 Gepost op: 17 september 2009, 14:58:33 »
Of pastasalade.

Je mag trouwens hier de oven wel lenen hoor.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2684 Gepost op: 17 september 2009, 15:17:37 »
- Pisaladiere, met ui, olijf en saffraan, op koken en zo staat ergens een fijn recept
Wat ik wel heb is dat de uimassa soms van het deeg af wil glijden. Dat is niet zo praktisch.

goed punt, toch heb ik het wel als picnichapje meegenomen. Uimassa klinkt erg niet fijn overigens  :P
,,,,فلافل

Offline Sam

  • ******
  • 7.190
Re: Kookvragen
« Reactie #2685 Gepost op: 17 september 2009, 15:33:42 »
In het vliegtuig (op hoogte) smaakt alles veel minder sterk, lekker veel kruiden gebruiken dus! (het ligt niet helemaal aan de vliegtuigmaatschappijen dat het altijd zo flauw smaakt...). Let wel op dat omdat vloeistoffen en gels niet mogen, te smeuige/vloeibare salades (zoals eiersalade) kunnen zeker problemen op gaan leveren, maar een droge zoals pastasalade of taboulleh kan wel. Neem ook een lekkere muffin mee ofzo voor bij de thee/koffie, en wat fruit en noten.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2686 Gepost op: 17 september 2009, 15:36:53 »
- Pisaladiere, met ui, olijf en saffraan, op koken en zo staat ergens een fijn recept
Wat ik wel heb is dat de uimassa soms van het deeg af wil glijden. Dat is niet zo praktisch.

Ik denk al: Poek die pisaladiere maakt?!
En waarom zou dat niet kunnen?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Valkyrie

  • **
  • 57
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2687 Gepost op: 20 september 2009, 12:39:51 »
Ik was gister weer even shoppen.
En nu heb ik o.a. seitan gehaald. (Seitan Supreme van het merk De Hobbit, in een soort vacuüm verpakking)
En nu leken die seitan "saucijzen" broodjes me wel heel erg interessant.

Alleen ik zag staan het seitangehakt als ingrediënt, en ik heb blokjes.
Kan ik nou gewoon de staafmixer er even opzetten of..?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2688 Gepost op: 20 september 2009, 12:40:25 »
Vast wel

Offline Valkyrie

  • **
  • 57
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2689 Gepost op: 20 september 2009, 12:54:49 »
Vast wel

Ok.  :)
*is bang dat het dan een smurrie wordt, maar ok* LOL

Offline Traantje

  • **
  • 61
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2690 Gepost op: 20 september 2009, 16:16:22 »
Ik kwam in een engels recept een ingredient tegen wat ik niet ken: arrowroot. Weet iemand wat dat is?

Offline Valkyrie

  • **
  • 57
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2691 Gepost op: 20 september 2009, 16:22:43 »
Wikipedia is je vriend.  :D

klik

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2692 Gepost op: 20 september 2009, 16:40:07 »
Cook's Theaurus ook.

Het is een bindmiddel. Soms best wel te vervangen door maizena.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Valkyrie

  • **
  • 57
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2693 Gepost op: 20 september 2009, 18:00:18 »
Kun je panir (in originele, ongeopende verpakking) in de vriezer mikken?

Offline Sam

  • ******
  • 7.190
Re: Kookvragen
« Reactie #2694 Gepost op: 21 september 2009, 12:58:19 »
Ik was gister weer even shoppen.
En nu heb ik o.a. seitan gehaald. (Seitan Supreme van het merk De Hobbit, in een soort vacuüm verpakking)
En nu leken die seitan "saucijzen" broodjes me wel heel erg interessant.

Alleen ik zag staan het seitangehakt als ingrediënt, en ik heb blokjes.
Kan ik nou gewoon de staafmixer er even opzetten of..?
Lijkt me dat het het beter kunt prakken met een vork, staafmixer zou ik niet aanraden, daar krijg je geen structuur meer in vrees ik.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2695 Gepost op: 21 september 2009, 13:41:46 »
Kun je panir (in originele, ongeopende verpakking) in de vriezer mikken?

ik ben pro vriezer voor restjes.. maar oei dit zou ik niet durven denk ik (maar geen idee waarom niet eigenlijk) gewoon lekker opeten  ;)
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Valkyrie

  • **
  • 57
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2696 Gepost op: 21 september 2009, 18:22:35 »
Ik was gister weer even shoppen.
En nu heb ik o.a. seitan gehaald. (Seitan Supreme van het merk De Hobbit, in een soort vacuüm verpakking)
En nu leken die seitan "saucijzen" broodjes me wel heel erg interessant.

Alleen ik zag staan het seitangehakt als ingrediënt, en ik heb blokjes.
Kan ik nou gewoon de staafmixer er even opzetten of..?
Lijkt me dat het het beter kunt prakken met een vork, staafmixer zou ik niet aanraden, daar krijg je geen structuur meer in vrees ik.

Ok, thanks. :)
Voor of na het bakken? xD


Kun je panir (in originele, ongeopende verpakking) in de vriezer mikken?

ik ben pro vriezer voor restjes.. maar oei dit zou ik niet durven denk ik (maar geen idee waarom niet eigenlijk) gewoon lekker opeten  ;)

LOL Ja, het is nog even houdbaar. Maar ik dacht mocht ik er toch niet aan toegekomen zijn voor de houdbaarheidsdatum..

Offline Traantje

  • **
  • 61
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2697 Gepost op: 21 september 2009, 18:24:00 »
Cook's Theaurus ook.

Het is een bindmiddel. Soms best wel te vervangen door maizena.

bedankt! Weet iemand ook waar je arrowroot kan kopen?

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2698 Gepost op: 21 september 2009, 18:42:31 »
Natuurvoedingswinkel, vermoed ik.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2699 Gepost op: 21 september 2009, 19:12:26 »
En in een Chinese supermarkt....of was dat nou agar agar?
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)