Er is geen dummies kookdraad he?
Hier dan maar: help, er komt iemand eten dinsdag!
Maar ik kan niet zo goed koken
Dat doet mijn verloofde altijd.
Ik denk aan onderstaand recept:
Moet ik er dan nog ommelet met rode zoet-zure saus bij maken?
Roergebakken broccoli met paddestoelen
Dit heb je nodig: 700 g broccoli, 200g oesterzwammen en kastanjechampignons, 2 rode uien, stukje gemberwortel van 2 cm, 2 tenen knoflook, 2-3 el olie, 1 dl groentebouillon, 1 el sojasaus, 1½ tl maïzena, zout, peper, 1 tl sesamolie, 1 el geroosterd sesamzaad.
Zo maak je dit gerecht: Snij de stengel van de broccoli, schil deze en snijd in plakjes. Verdeel de rest in roosjes. Snij de paddestoelen in kwarten en de uien in partjes. Rasp de gemberwortel. Roerbak in de olie de ui en de uitgeperste knoflook kort. Zet het vuur iets lager en bak eerst de gember ½ minuut en dan de broccoli en paddestoelen circa 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat 4 minuten stoven. Roer een papje van de sojasau, de maïzena en de azijn en bind het vocht ermee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de sesamolie toee en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met mihoen.