Bij gebrek aan verkrijgbaarheid in Duitsland, wil ik zelf selderijsalade maken (van knolselderij dus). Vriendjelief heeft graag dat het zo smaakt 'als wat we afgelopen zomer bij jouw ouders hebben gehad'. Nu probeer ik dus een beetje te reverse-engineeren, zonder het 'origineel' voorhanden te hebben. Help me dus ajb eens even op weg (uit eigen zelfmaakervaring of omdat je zelf nog een bakje in de koelkast hebt staan).
Zo'n selderijsalade uit de supermarkt, is dat met yoghurt of mayo (of beide) gemaakt? Verder citroensap, peper en zout; ook een scheut (olijf-)olie? Qua kruiden zit ik te denken aan mosterd en peterselie. Verder worden in sommige recepten appel en/of aardappel genoemd. Doen of niet doen? Volgens mij hoort er in ieder geval appel door.
Verder: de knolselderij vooraf nog blancheren, of gewoon lang genoeg met dressing in de koelkast laten staan?
Meer ideeën? Dank!