Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2200 Gepost op: 07 januari 2009, 14:28:18 »
Groenten en papilotte met een kaassaus!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2201 Gepost op: 07 januari 2009, 14:32:59 »
Nou, die roomboter is op zich al vet genoeg :p

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2202 Gepost op: 07 januari 2009, 14:40:14 »
Groenten en papilotte met een kaassaus!

Klinkt goed! Receppie?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2203 Gepost op: 07 januari 2009, 14:45:38 »
Dan geroosterde groenten bovenop de ciabatta en kruidenboter?


Groenten en papilotte met kaassaus:
http://www.vegatopia.com/kerst2008/kerstmenus.php?subaction=showfull&id=1228255419&archive=&start_from=&ucat=60&#papillot
 ;D

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2204 Gepost op: 07 januari 2009, 17:49:42 »
Ik ga er een salade van avocado, paprika en komkommer bij eten en een kleine bordje met spaghetti en gebakken champignons en room, want dat laatste moet eigenlijk ook wel op.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2205 Gepost op: 10 januari 2009, 22:53:07 »
Vandaag chocolade-ijs gemaakt, het was net al het Italiaanse gelato; zacht en smeuig. Het is nog even oefenen, ik denk dat ik binnenkort eens probeer om een recept uit het boekje te volgen dat we bij de machine kregen, om te zien hoe dat dan uitpakt.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.932
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2206 Gepost op: 13 januari 2009, 18:50:46 »
Heeft iemand wel eens Casa di Mama Quattro Formaggi van Dr Oetker klaargemaakt en een redelijk resultaat bereikt? Mij lukt dat niet...

Esther

Re: Kookvragen
« Reactie #2207 Gepost op: 13 januari 2009, 19:02:08 »
Heeft iemand wel eens Casa di Mama Quattro Formaggi van Dr Oetker klaargemaakt en een redelijk resultaat bereikt? Mij lukt dat niet...

Ja die heb ik wel eens gehad, lekkere bodem maar ik vind het jammer dat je de blauwaderkaas niet zo goed proeft, daar mag wel wat meer van erop.
Wat gaat er niet goed dan?

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.932
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2208 Gepost op: 13 januari 2009, 19:03:58 »
De pizza wordt niet krokant, maar een slappe boel. Bij andere pizza's heb ik dat niet.

Esther

Re: Kookvragen
« Reactie #2209 Gepost op: 13 januari 2009, 19:36:01 »
De pizza wordt niet krokant, maar een slappe boel. Bij andere pizza's heb ik dat niet.

Hm. Ik heb er geen verstand van.. Gelukkig gaat het wel goed bij andere pizza's :D

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re: Kookvragen
« Reactie #2210 Gepost op: 13 januari 2009, 19:44:18 »
De pizza wordt niet krokant, maar een slappe boel. Bij andere pizza's heb ik dat niet.

Hm vraag er wel af wat er mis is dan met dat ding, als jij een pizza laat mislukken is het wel een gekke pizza, of niet  :)
,,,,فلافل

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.932
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2211 Gepost op: 13 januari 2009, 23:51:12 »
Ja, nu zijn de instructies ook ongebruikelijk (oven op 250 graden), maar toch.
« Laatst bewerkt op: 13 januari 2009, 23:52:50 door Poek »

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.737
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #2212 Gepost op: 14 januari 2009, 11:10:32 »
Hoort dit niet thuis in de draad 'Opwarmvragen'?   ::)
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2213 Gepost op: 14 januari 2009, 14:01:51 »
Snob!  ;)

Offline Sam

  • ******
  • 7.217
Re: Kookvragen
« Reactie #2214 Gepost op: 20 januari 2009, 17:01:16 »
Ja, nu zijn de instructies ook ongebruikelijk (oven op 250 graden), maar toch.
Niet op 250 graden doen, dan is de bodem nog zompig als de kaas al bruin wordt. Op hooguit 200 graden en dan een minuutje of 20. En niet vergeten het papiertje eronder vandaan te halen!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Knapknapperige

Re: Kookvragen
« Reactie #2215 Gepost op: 21 januari 2009, 06:17:25 »
   
Als je veel bakt, je bent een stuk goedkoper om wat bicarbonaat twee van ons met die kleine zakjes van dure Baukje. Voor zand koekjes gebruiken gewone bloem.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #2216 Gepost op: 21 januari 2009, 21:00:46 »
Ja, nu zijn de instructies ook ongebruikelijk (oven op 250 graden), maar toch.
Niet op 250 graden doen, dan is de bodem nog zompig als de kaas al bruin wordt. Op hooguit 200 graden en dan een minuutje of 20. En niet vergeten het papiertje eronder vandaan te halen!

Ah, dus dat is het! Ik had het vandaag met een collega over deze pizza's en de slappe bodem. Zij is helemaal fan van casa di mama, maar mij lukte het dus niet om ze lekker te bakken. Ik volgde braaf de aanwijzingen op de doos. Volgende keer op 200 graden dus.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #2217 Gepost op: 23 januari 2009, 17:38:58 »
Wij krijgen binnenkort buitenlandse gasten. Wat voor typisch Nederlandse spullen kan ik ze voorzetten? Ik dacht zelf aan rijsttafel als geadopteerde Nederlandse specialiteit. Heeft iemand betere of andere ideeen?

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2218 Gepost op: 23 januari 2009, 17:58:10 »
stampot?
spruitjes?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2219 Gepost op: 23 januari 2009, 18:04:51 »
Als je indruk wilt maken zou ik niet specifiek Hollandse pot koken.