Is dit wat? Dan gebruik je ipv genoemde groenten, de groenten die je hebt en de aardappels (even voorgekookt) er in plakjes gewoon bij.
Groenten met mosterdgratin
200 g champignons * 1 el citroensap * 300 g wortels * 1 prei * 300 gsavooienkool * 1 ui * 100 g gesmolten boter * zout en peper * nootmuskaat * 80 ml groentebouillon * ½ pakje diepvrieskruiden * 125 g geraspte kaas * 300 ml zure room * 1 eierdooier * 50 g gemalen amandelen * 30 g paneermeel * 2 el grove mosterd
De champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Vermengen met het citroensap. De wortels, de prei en de savooienkool schoonmaken. De wortels en de prei in dunne plakjes snijden en de kool in kleine stukjes. De ui snipperen.
De oven voorverwarmen op 200 graden. De boter op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De wortels in 1 el boter stoven. De bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. De kool en de prei toevoegen en alles ca. 1 min. laten stoven. Iets laten afkoelen.
Een grote, lage ovenschaal invetten met 2 el gekruide boter. De gestoofde groeten, champignons en kruiden vermengen met de helft van de kaas. Op smaak brengen met zout en peper en in de schaal doen.
De zure room en de eierdooier loskloppen en over de groenten schenken. De amandelen mengen met het paneermeel. De mosterd en de rest van de boter erdoor roeren. Over de groenten verdelen en de rest van de kaas erover verdelen. De gratin in een hete oven van ca. 180 graden ca. 25 min. bakken.