De quiche van gisteren heb ik vandaag pas gemaakt, en hij is wel te eten, maar zeker niet geweldig. Iets met het deeg en de vulling.
Het recept:
- korstdeeg (boter, bloem met een beetje zout, 1 eigeel en klein beetje water) blind bakken
- vulling: 3 eieren en 3 eigelen, 1 hele grote teen knoflook, beetje zout en redelijk wat zwarte peper, 1 blik artsjokharten in plakjes, 1 blik zwarte olijven in ringetjes, iets van 100 ml crème fraiche, wat geraspte kaas, gevriesdrooge peterselie (mn bosje verse was verlept)
Het deegje vond ik iets te zout, maar ik had het ook wat bruiner mogen bakken. Maar de vulling is het ook niet.
Verse artisjokken zullen best beter te eten zijn, maar die heb ik nog nooit eerder gebruikt, en uit blik vind ik meestal best lekker (op pizza enzo of in de pastasaus). De olijven zaten in een blik van Carbonel, op water met een beetje zout.
Graag tips en reacties om de receptuur aan te passen.