Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 14 gasten bekijken dit topic.

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1880 Gepost op: 07 mei 2008, 16:34:52 »
Oh. Ik heb net een potje met 150g olijven (met feta) op. Vroeg het mij ineens af :)

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1881 Gepost op: 07 mei 2008, 16:37:01 »
Misschien moet alleen ik daar goed van schijten, dat kan natuurlijk ook.
« Laatst bewerkt op: 07 mei 2008, 16:37:10 door koekje »
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Sil

  • Godswonder
  • ***
  • 452
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1882 Gepost op: 07 mei 2008, 17:24:24 »
Ik heb een tijdje geleden een flesje oranjebloesemwater gekocht. Ik weet niet hoe dat het smaakt en wat het gebruik verder is, het is nog dicht en ik heb het nog nooit eerder gebruikt. Ik heb 1 taartrecept waar ik het in zou kunnen gebruiken. Maar zijn er nog andere dingen?

Ik gebruik het ook in appeltaart / appelflappen. Maar het kan in heel veel toetjes gestopt worden. :yummie:
:koffie: 35, nog steeds veg@

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1883 Gepost op: 07 mei 2008, 18:29:22 »
Oranjebloesemwater is ook oke in saladedressings.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1884 Gepost op: 07 mei 2008, 19:01:53 »
Ik heb een bakje met Libanese tehina (tahin, citroen (zuren), knoflook, peterselie en nog wat dingen maar geen zuivel) laatst een dag buiten de koelkast laten staan en het heeft dus enkele uren in de zon gestaan. 's Avonds zag ik het en heb ik het weer terug gezet. Zou ik het nog kunnen eten?
Bij twijfel niet doen, maar als het niet vreemd ruikt/smaakt zou ik het misschien wel eten.

Mijn vriend vindt zelfs dat vegan dingen niet in de koelkast hoeven voor de volgende dag (al doe ik dat dan vaak toch).
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1885 Gepost op: 08 mei 2008, 07:55:59 »
Misschien moet alleen ik daar goed van schijten, dat kan natuurlijk ook.

Nee hoor, hier ook.  :O (oeppss)

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1886 Gepost op: 13 mei 2008, 18:41:50 »
Hoe vullen jullie canneloni? Ik heb ze eerst gekookt ( voorgeschreven 3 minuten) daarna afgespoeld en proberen te vullen. Resultaat, vinger verbrand ( vulling af laten koelen next time idd) en een aantal gescheurde canneloni.
Life isnīt about waiting for the storm to pass..
itīs about getting out there and dancing in the rain

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1887 Gepost op: 14 mei 2008, 00:32:54 »
Ik kook ze niet, maar doe de vulling in de nog harde droge kokertjes, dan in een schaal met veel saus en zo worden de kokertjes alsnog gekookt.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1888 Gepost op: 14 mei 2008, 08:09:22 »
Hey ja, dat is natuurlijk ook een idee... Hoelang zet je ze dan in de oven?
Life isnīt about waiting for the storm to pass..
itīs about getting out there and dancing in the rain

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1889 Gepost op: 16 mei 2008, 12:28:04 »
Lijkt me zo'n 45 minuten? Maar moet je echt veel saus hebben. Je kunt ook 's proberen om canneloni te maken door verse pasta te maken. Dan hoeft het maar heel kort in de oven en ben je niet verplicht om een supernatte saus te maken en en vulling die er tegenkan om zo lang in de oven te staan.

Ik had onlangs gevulde pasta gemaakt met aspergesaus en dat moest hooguit 25 minuten in de oven.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #1890 Gepost op: 16 mei 2008, 14:49:13 »
Misschien hoort deze vraag wel in een andere draad (sorry in dat geval)

Weet iemand waar ik lekkere kappertjes en/of kapperappeltjes kan kopen? Ik koop ze in de supermarkt, maar er zit zoveel azijn in die potjes dat ze helemaal niet lekker meer smaken, da's toch jammer? Zijn ze misschien bij delicatessenwinkels of op de markt wel lekker te krijgen?


Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1891 Gepost op: 16 mei 2008, 15:04:55 »
Misschien hoort deze vraag wel in een andere draad (sorry in dat geval)

Weet iemand waar ik lekkere kappertjes en/of kapperappeltjes kan kopen? Ik koop ze in de supermarkt, maar er zit zoveel azijn in die potjes dat ze helemaal niet lekker meer smaken, da's toch jammer? Zijn ze misschien bij delicatessenwinkels of op de markt wel lekker te krijgen?



De Xenos heeft ze, maar ik gok dat ze ook op in azijn zijn ingemaakt.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1892 Gepost op: 16 mei 2008, 21:21:27 »
Misschien hoort deze vraag wel in een andere draad (sorry in dat geval)

Weet iemand waar ik lekkere kappertjes en/of kapperappeltjes kan kopen? Ik koop ze in de supermarkt, maar er zit zoveel azijn in die potjes dat ze helemaal niet lekker meer smaken, da's toch jammer? Zijn ze misschien bij delicatessenwinkels of op de markt wel lekker te krijgen?

Gewone kappertjes van Grand Italia (bij AH) vind ik beter dan AH huismerk, ze zijn groter en sappiger. Ik hou wel erg van azijn, dus ben niet zo'n goede graadmeter wat dat betreft.
Op de Albert Cuyp ed zijn ze in Griekse stallen te krijgen, op de Noordermarkt Boerenmarkt is sinds kort ook een olijvenman die ze wellicht heeft en Manfred Meeuwig  :heart: heeft ze ook (in dat koelkastje achterin)
« Laatst bewerkt op: 16 mei 2008, 21:22:06 door Selly »
,,,,فلافل

Offline braam

  • ***
  • 460
Re: Kookvragen
« Reactie #1893 Gepost op: 17 mei 2008, 07:06:40 »
Die van de Xenos zitten in azijn, ik vind ze wel erg lekker.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1894 Gepost op: 17 mei 2008, 11:08:45 »
Bij de exoten op de markt kun je ook kappertjes halen.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #1895 Gepost op: 17 mei 2008, 11:25:00 »
Bedankt voor de tips!
Een goede reden om Meeuwig te bezoeken  :D
En de dappermarkt is om de hoek (dat ik daar zelf niet aan dacht!) dus dat moet gaan lukken.

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #1896 Gepost op: 17 mei 2008, 22:00:59 »
Een brood bakken met rijstmeel (dat bestaat vast...) in plaats met reguliere tarwemeel, heeft iemand hier dat al eens gedaan?

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1897 Gepost op: 18 mei 2008, 13:15:49 »
Niet gedaan vooralsnog, maar heb wel wat recepten uit de glutenvrije hoek liggen. Zowel met rijstmeel als met gekookte langkorrelrijst. Zelfs een recept voor neproggebrood. Het zou een beetje zoete smaak met stevige textuur op moeten leveren als je rijstmeel gebruikt.
Wel je bevindingen posten hč ;)
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1898 Gepost op: 18 mei 2008, 13:25:26 »
Een brood bakken met rijstmeel (dat bestaat vast...) in plaats met reguliere tarwemeel, heeft iemand hier dat al eens gedaan?

In India hebben ze platte broden van rijstmeel. Het zal geen standaard brood worden, aangezien er geen gluten inzitten en de boel niet zal rijzen.

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1899 Gepost op: 18 mei 2008, 16:49:17 »
Mijn vriend ging vanmorgen om ontbijt en bracht soja-melk van Alpro mee: de rode, waar op staat 'ideaal voor bereidingen' (doelend op eten maken).
Maar aan de voorzijde van het brik staat eveneens als bij alle andere sojamelkbrikken een glas met sojamelk in.

Kan ik deze nu drinken, of dient hij echt enkel om te bereiden?