Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 13 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1860 Gepost op: 21 april 2008, 11:47:33 »
http://www.lekkerplantaardig.net/kwark_taart.htm deze is erg lekker, en hij werkt ook zonder dadels, en met gewone vruchtenkwark  :)
,,,,فلافل

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1861 Gepost op: 21 april 2008, 11:47:41 »
O, hihi, dank jullie wel. Moet goed komen zo!
« Laatst bewerkt op: 21 april 2008, 11:48:45 door Dot »
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1862 Gepost op: 27 april 2008, 13:30:41 »
http://www.lekkerplantaardig.net/kwark_taart.htm deze is erg lekker, en hij werkt ook zonder dadels, en met gewone vruchtenkwark  :)

Hij is nu aan het opstijven. Volgens mij is ie heerlijk!  :D
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1863 Gepost op: 28 april 2008, 09:48:35 »
Ik heb hele spannende minipaprikaatjes gekocht. Wat doe ik ermee?

Mijn idee was om ze te vullen (met iets geitenkaasachtigs, maar duidelijker omschreven ideeën hoor ik graag) maar ik ben er nog niet uit wat ik er daarna mee doe. Even in de oven? Rauw eten?
This is between me and the vegetable!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1864 Gepost op: 28 april 2008, 10:09:44 »
Ik heb hele spannende minipaprikaatjes gekocht. Wat doe ik ermee?

Mijn idee was om ze te vullen (met iets geitenkaasachtigs, maar duidelijker omschreven ideeën hoor ik graag) maar ik ben er nog niet uit wat ik er daarna mee doe. Even in de oven? Rauw eten?

ik heb ze wel eens met een zachte kaas gevuld en onder de grill gezet. Soms grill ik ze gewoon op de plaat voor de pasta. Klinkt misschien als verspilling maar ze zijn gewoon lekkerder dan grote.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1865 Gepost op: 28 april 2008, 15:16:19 »
Ik vul die minipaprikaatjes met franse zachte geitenkaas en tuinkers.
Lijkt me ook lekker gevuld met een dip van cashewnoten.

Vraag: vinden jullie ook dat de rode paprika's raar smaken? Ik merk al een paar maanden dat ze geparfumeerd smaken. Zowel bio als niet bio.

,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1866 Gepost op: 28 april 2008, 16:58:36 »
Ik heb hele spannende minipaprikaatjes gekocht. Wat doe ik ermee?

Mijn idee was om ze te vullen (met iets geitenkaasachtigs, maar duidelijker omschreven ideeën hoor ik graag) maar ik ben er nog niet uit wat ik er daarna mee doe. Even in de oven? Rauw eten?

Zomerachtig: maisjes fijnstampen of pureren en mengen met huttenkase en zwarte peper. In de rauwe paprika's proppen.
« Laatst bewerkt op: 28 april 2008, 16:59:03 door Annemieke »

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1867 Gepost op: 28 april 2008, 18:27:45 »
Vraag: vinden jullie ook dat de rode paprika's raar smaken? Ik merk al een paar maanden dat ze geparfumeerd smaken. Zowel bio als niet bio.

Dat had ik een tijdje terug met die rode Franse knoflook van de Ten Katemarkt. Het hield het midden tussen een vleugje wasverzachter en een soort weeig zweetaroma ofzo. Beetje jammer...
Sin chile, no tiene chiste!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1868 Gepost op: 28 april 2008, 18:30:58 »
Vraag: vinden jullie ook dat de rode paprika's raar smaken? Ik merk al een paar maanden dat ze geparfumeerd smaken. Zowel bio als niet bio.

Dat had ik een tijdje terug met die rode Franse knoflook van de Ten Katemarkt. Het hield het midden tussen een vleugje wasverzachter en een soort weeig zweetaroma ofzo. Beetje jammer...

Ik heb er niets van gemerkt. Laat ik er wel bijzeggen dat ik de laatste maanden meer rode puntpaprika's dan gewone heb gegeten. Mijn knoflook komt ook van de groenteturk, da's meestal gewone gedroogde uit Frankrijk, Spanje of China.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1869 Gepost op: 28 april 2008, 21:58:38 »
Hoe lang bewaren jullie Vin Santo?

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1870 Gepost op: 29 april 2008, 08:22:29 »
Goede vraag: ik heb nog een fles staan van ruim een jaar geleden. Geen idee of het wel goed is om zo lang te bewaren, maar het was zooo leuk waar we hem gekocht hebben dat 'ie een beetje te speciaal voelt voor 'zo maar'.
Als een fles open is dan is 'ie hier zo leeg eigenlijk...

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1871 Gepost op: 29 april 2008, 08:40:13 »
Na opening bedoel ik. :)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1872 Gepost op: 02 mei 2008, 15:45:53 »
Ik heb een bakje met Libanese tehina (tahin, citroen (zuren), knoflook, peterselie en nog wat dingen maar geen zuivel) laatst een dag buiten de koelkast laten staan en het heeft dus enkele uren in de zon gestaan. 's Avonds zag ik het en heb ik het weer terug gezet. Zou ik het nog kunnen eten?

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1873 Gepost op: 03 mei 2008, 14:50:16 »
Kan ik watermeloen in hartige gerechten gebruiken?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1874 Gepost op: 03 mei 2008, 14:54:10 »
Kan ik watermeloen in hartige gerechten gebruiken?

Ik ken een recept waarbij het wordt gecombineerd met feta en munt.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1875 Gepost op: 04 mei 2008, 14:08:37 »
Ik heb een tijdje geleden een flesje oranjebloesemwater gekocht. Ik weet niet hoe dat het smaakt en wat het gebruik verder is, het is nog dicht en ik heb het nog nooit eerder gebruikt. Ik heb 1 taartrecept waar ik het in zou kunnen gebruiken. Maar zijn er nog andere dingen?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1876 Gepost op: 04 mei 2008, 14:47:59 »
Lekker een beetje over de vruchtensalade?

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1877 Gepost op: 04 mei 2008, 14:49:00 »
Ik heb een bakje met Libanese tehina (tahin, citroen (zuren), knoflook, peterselie en nog wat dingen maar geen zuivel) laatst een dag buiten de koelkast laten staan en het heeft dus enkele uren in de zon gestaan. 's Avonds zag ik het en heb ik het weer terug gezet. Zou ik het nog kunnen eten?
Bij twijfel niet doen, maar als het niet vreemd ruikt/smaakt zou ik het misschien wel eten.

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1878 Gepost op: 07 mei 2008, 16:26:52 »
Kan je olijven als 'groente' eten?
Zoals wortels, paprika, ...

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1879 Gepost op: 07 mei 2008, 16:32:53 »
Het kan wel, je hebt immers tanden. Wel uitkijken met de pit :O
Vergeet niet dat grote hoeveelheden olijven (zeg 200 gram per persoon; een normale groente portie) wel nogal laxerend werkt.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy