Bij bulghur is de verhouding 1:2 !
Ik maak bulghur als volgt:
Als bijgerecht voor 1 persoon:
- 100 gram bulghur
- ruim 200 ml bouillon (zeg 225 ml ofzo)
- 1 paplepel olie
- 1 schone theedoek
De bulghur eerst met de olie roeren, zodat alle korrels een laagje hebben.
Dan water koken en bouillon maken; ik ben lui dus gebruik meestal gewoon bouillonpoeder.
Bouillon in de kleinste pan met deksel en aan de kook brengen. Geoliede bulghur erbij , even goed roeren, en vuur klein zetten. Voor 20 minuutjes met de deksel op de pan zachtjes laten pruttelen, bij voorkeur op een klein pitje.
Dan na het koken weer goed losroeren en een theedoek pakken. Pit uit en pan van het vuur halen. De theedoek tussen de pan en de deksel doen en dan 10 minuten laten uitdampen.
Dan weer losroeren en opdienen.
aanvulling:
Ik gebruik bouillonpoeder voor groentebouillon met tuinkruiden van Kn*rr. Dan is de bulghur gelijk lekker gekruid enzo als bijgerecht.