Noedelsoep met groenten currypasta. Ik kan het recept niet vinden, is het bij de laatste forumschoning gesneuveld?
O, wacht, ik heb het ook een keer aan een vriendinnetje gemaild. Knip, plak:
Laksa:
125 gram rijstnoedels
1 eetlepel groene currypasta
250 gram shii-takes
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
1 blik kokosmelk (je mag ook half water en half kokosmelk gebruiken
van Rose, maar wat moet je dan met de rest van dat blik?)
600 ml water
1 aubergine
2 paksoistruiken, in stukjes
125 gram minimaïs, in grove stukken
verse koriander
Kook de noedels vijf minuten in kokend water of doe wat er op de
verpakking staat. Laat ze uitlekken.
Verhit een eetlepl olie en bak de currypasta kort aan. Doe er de
paddestoelen en de peper bij met de kokosmelk en het water. Laat 10-15
minuten zachtjes koken.
Snijd de aubergine in plakken, besmeer die met een beetje olie en bak
ze in een grillpan gaar en gestreept. Snij ze in stukjes.
Doe de noedels bij het kokosmelkmengsel met de mais en het witte deel
van de paksoi. Kook een paar minuten en gooi er dan ook de groene
paksoistukjes bij.
Serveren met koriander en gegrilde auberginestukjes.
Ik gooi de noedels trouwens niet in de soep, maar schep eerst noedels
in kommen en daarna de soep eroverheen. Dan worden ze niet overgaar
tussen je eerste en je tweede kom.
Bij dit recept staat dat het voor vier personen is en dat vind ik wat
krap bemeten. Wij eten dit met twee.
En wij hadden dus peultjes en groene asperges en ik gebruik meestal
rode paprika in plaats van peper en een stuk van zo'n blok santen in
plaats van een blik kokosmelk. En allerlei andere groenten kan ook,
zolang de noedels, kokosmelk en currypasta maar in stand blijven.