Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #1560 Gepost op: 29 december 2007, 21:03:57 »
cool! Thanks  :)
Het is toch belachelijk dat dat soort zaken niet in NL te krijgen is.

In Utrecht zit vlakbij de Dom een importeur van Mexicaanse prullaria. Helemaal achter in de winkel heeft ze (had ze?) ook wat exclusieve etenswaren, zoals diepvries-maistortilla's in pakken van honderd stuks, tomatillos in blik en diverse gedroogde pepers. Ik zal eens voor je kijken, de volgende keer dat ik in de Domstad ben.

He, die was toch failliet? Dat heb jij mij dacht ik verteld. Als ze niet failliet is, reis ik daar direct heen  want ik weet dat ze daar een assortimentje gedroogde pepers hadden :)
« Laatst bewerkt op: 29 december 2007, 21:04:20 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1561 Gepost op: 30 december 2007, 19:55:12 »
Ik wil morgen een pompoensoep maken met een flespompoen (butternutsquash). Ik d8 zelf om het ding in stukken te hakken en eerst in de oven te grillen en er dán verder soep van te maken. Maar.....wat zal ik er verder doorheen doen? Weet iemand een lekkere combi??
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1562 Gepost op: 30 december 2007, 20:01:30 »
Ik doe er altijd een uitje, koriander en komijn door. Bouillon erbij en pureren... peper en zout en klario.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1563 Gepost op: 30 december 2007, 20:24:38 »
Ik weet niet hoe het met butternut zit precies (die zijn altijd zo duuur), maar de lekkerste combi: met limoen.

Ik snij pompoenen trouwens gewoon in stukken, koken en dan de staafmixer erdoor.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1564 Gepost op: 30 december 2007, 20:25:54 »
Ik wil morgen hartige taart maken met broccoli en geitenbrie en nootjes. Ik dacht eerst aan pistaches, maar toen zag ik de zak kastanjes liggen die ik heb gekocht om uit te proberen.

Twee kastanjes gekookt en gepeld, en ik denk dat het er qua smaak best bij kan, maar ik vond ze nogal subtiel. Zou ik ze na het koken en pellen nog kunnen roosteren?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1565 Gepost op: 30 december 2007, 20:29:18 »
Jahoor. Of het exact hetzelfde effect heeft weet ik alleen niet. :P
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1566 Gepost op: 30 december 2007, 20:30:30 »
Exact hetzelfde als wat?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1567 Gepost op: 30 december 2007, 20:33:20 »
Als dat je ze gelijk geroosterd had, maar dat bedoelde je dus blijkbaar niet.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1568 Gepost op: 30 december 2007, 20:40:44 »
Dat staat niet als mogelijkheid op het zakje hoor.

Maargoed, ik begrijp uit jouw reactie dat jij een manier weet om kastanjes uit hun jasje te krijgen en ze gelijktijdig te voorzien van een volle smaak. Kun je dat even delen?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1569 Gepost op: 30 december 2007, 21:07:18 »
Huh, nu begin ik te twijfelen, maar je kunt kastanjes toch gewoon roosteren  in de oven, met een kruisje erin gesneden en dan pellen?
« Laatst bewerkt op: 30 december 2007, 21:12:06 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1570 Gepost op: 30 december 2007, 21:12:32 »
Even gegoogeld, 225 graden en 25 minuten in de oven roosteren. Duurt wel aanzienlijk langer dan drie minuten, maar ga het zo toch even proberen.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1571 Gepost op: 30 december 2007, 21:22:44 »
Beetje honing erover lijkt me ook wel lekker.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1572 Gepost op: 30 december 2007, 22:15:24 »
Aha, ze hebben na de oven iets meer smaak en zijn bovendien bruin geworden.

Het blijven wel subtiele dingetjes hoor. Honing houdt ik in mijn achterhoofd, maak eerst het taartje.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1573 Gepost op: 30 december 2007, 22:30:51 »
Aha, ze hebben na de oven iets meer smaak en zijn bovendien bruin geworden.

Het blijven wel subtiele dingetjes hoor. Honing houdt ik in mijn achterhoofd, maak eerst het taartje.

Ik bedoelde ook bij dit taartje...

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1574 Gepost op: 30 december 2007, 22:33:57 »
Ik weet niet hoe het met butternut zit precies (die zijn altijd zo duuur), maar de lekkerste combi: met limoen.

Ik snij pompoenen trouwens gewoon in stukken, koken en dan de staafmixer erdoor.
Wij ook, maar dat zijn de standaard oranje. Geen bouillon, wel jus d'orange en creme freche. Heel lekker!
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1575 Gepost op: 30 december 2007, 22:43:59 »
Aha, ze hebben na de oven iets meer smaak en zijn bovendien bruin geworden.

Het blijven wel subtiele dingetjes hoor. Honing houdt ik in mijn achterhoofd, maak eerst het taartje.

Ik bedoelde ook bij dit taartje...
Ooh zo, ik dacht los met een scheutje honing erover.

Maar als ik er honing in doe, moet de nootmuskaat er natuurlijk uit, maar klinkt idd ook wel lekker.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1576 Gepost op: 31 december 2007, 00:07:22 »
Ik weet niet hoe het met butternut zit precies (die zijn altijd zo duuur), maar de lekkerste combi: met limoen.

Ik snij pompoenen trouwens gewoon in stukken, koken en dan de staafmixer erdoor.
Wij ook, maar dat zijn de standaard oranje. Geen bouillon, wel jus d'orange en creme freche. Heel lekker!

Ik fruit de oranje pompoen voor de soep ook altijd even aan, dan de boullion erop, gaar koken en pureren.
De flespompoenen zijn nu bij de natuurwinkel wel goed te doen qua prijs hoor! En zó lekker.... :D Ik denk dat ik 'm ook maar op smaak breng met komijn en koriander. Lekker met naanbrood erbij. Thanks!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

t-pepper

Re: Kookvragen
« Reactie #1577 Gepost op: 01 januari 2008, 23:27:58 »
Ik ben op zoek naar een recept voor karnemelkse gortpap.
Kan iemand mij daaraan helpen? Tot nu toe heb ik het nergens kunnen vinden  :'(

Titia

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #1578 Gepost op: 01 januari 2008, 23:41:15 »
Ik heb even gegoogled met de woorden karnemelk, gort en pap. Tweede hit: http://www.smulweb.nl/koken/recepten/detail.php?recept=1067125
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #1579 Gepost op: 02 januari 2008, 11:49:49 »
Kun je erwtensoep invriezen?