Oe! Ancho's! Onvindbaar hier in NL tot nu toe :crying:
Het zou de basis moeten zijn voor echte moles.
Als het goed is zijn ze groter dan de gemiddelde gedroogde peper en kun je ze na een beetje laten weken vullen. Ze zouden een beetje fruitig moeten ruiken en smaken.
Je zou er een Guajillo Chilli Sauce mee kunnen maken, al vraagt dat recept ook om guajillo pepers die ook niet zo verkrijgbaar zijn. Dat zijn ook gedroogde pepers, maar die zouden naast licht fruitig ook een bittertje hebben in de smaak.
Guajillo Chilli sauce
- 2 tomaten, in kwarten gesneden
- 2 paprika's
- 3 knoflooktenen, ongepeld
- 2 ancho
- 2 guajillo
- 2 el tomaten puree
- 1 tl oregano
- 1 tl bruine suiker
- 0,3 l bouillon
Rooster de tomaten, paprika en knoflook in een voorverwarmde oven op 200 C zo'n 3 kwartier-uurtje.
Ontvel de tomaten en paprika's (pas op je vingers) en kook de pepers zo'n 20 minuutjes op laag vuur.
Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in stukken.
Giet de pepers af, haal de steeltjes eraf, schraap de zaadjes eruit en snijd ze in grote stukken.
Gooi de paprika's, pepers en tomaten in een blender of keukenmachine.
Knijp de knoflookteentjes erboven uit.
Voeg nu ook de rest van de ingredienten toe en mix het tot een glad mengsel.
Giet het mengsel in een pan en kook het in tot er nog maar de helft van over is, zo'n 10-15 minuten.
Klaar om te serveren bij bijvoorbeeld enchilada's.
Afgekoeld zou het een week houdbaar moeten zijn in de koelkast.
Ben benieuwd wat je met de ancho's gaat doen