Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 10 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1520 Gepost op: 21 december 2007, 16:07:07 »
Dr. Oetker heeft ze niet en ik zoek ze ook in wat grotere hoeveelheden.
Hebben jullie dan misschien goede tips voor het pellen? Dat is een drama voor mijn nagels!
« Laatst bewerkt op: 21 december 2007, 16:07:49 door Hizikigrrrl »

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1521 Gepost op: 21 december 2007, 16:42:50 »
Ik maak eerst een makkelijk open te maken noot open, en gebruik daarna een helft als wig voor de rest van de nootjes.
Zo.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1522 Gepost op: 21 december 2007, 16:49:52 »
Ik wil een Pavlova maken voor maandag. Als ik vandaag de bodem maak, dus alleen het eiwitgebeuren bak en in plasticfolie bewaar, zou dit dan de kwaliteit en smaak beïnvloeden? Morgen heb ik geen tijd om te bakken en ik ben pas zondag in de namiddag weer thuis. En dan moet ik nog genoeg koken...
Help please!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1523 Gepost op: 21 december 2007, 18:03:10 »
Nah, het is voor mijn ontbijtshake, niet echt een smoothie.

Zijn ze erg zuur?

ik ga het eens proberen: ik heb er net 1 puur op en dat was best te doen
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1524 Gepost op: 21 december 2007, 18:56:12 »
Ik heb op een Australische kooksite het antwoord al gevonden: kan wel 10 dagen bewaard! Dus, het ding staat nu in de oven. Ziet er nu al mooi uit :)
Er komt dan slagroom op en verse mango, ananas en kumquats.
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1525 Gepost op: 21 december 2007, 20:57:40 »
Ik wil een Pavlova maken voor maandag. Als ik vandaag de bodem maak, dus alleen het eiwitgebeuren bak en in plasticfolie bewaar, zou dit dan de kwaliteit en smaak beïnvloeden? Morgen heb ik geen tijd om te bakken en ik ben pas zondag in de namiddag weer thuis. En dan moet ik nog genoeg koken...
Help please!

In een luchtdichte trommel doet ie t wel een paar dagen.
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1526 Gepost op: 21 december 2007, 21:21:10 »
Nah, het is voor mijn ontbijtshake, niet echt een smoothie.

Zijn ze erg zuur?

ik ga het eens proberen: ik heb er net 1 puur op en dat was best te doen

Ergens doorheen valt het met de zurigheid absoluut mee.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1527 Gepost op: 21 december 2007, 21:24:22 »
Waar vind je ongezouten, gepelde pistachenoten?

Bij de Jumbo hebben ze ze. 95 gram voor 1,99...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1528 Gepost op: 21 december 2007, 22:06:15 »
Ik wil een Pavlova maken voor maandag. Als ik vandaag de bodem maak, dus alleen het eiwitgebeuren bak en in plasticfolie bewaar, zou dit dan de kwaliteit en smaak beïnvloeden? Morgen heb ik geen tijd om te bakken en ik ben pas zondag in de namiddag weer thuis. En dan moet ik nog genoeg koken...
Help please!

In een luchtdichte trommel doet ie t wel een paar dagen.
Maar ik heb dus geen luchtdichte trommel. Ik heb 'm in plasticfolie gewikkeld. Will that do?
« Laatst bewerkt op: 21 december 2007, 22:06:45 door Laurita_25 »
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1529 Gepost op: 21 december 2007, 22:11:43 »
Om de een of andere reden denk ik steeds 'maar dan wordt 'ie slof'. Heb je echt niet een grote trommel ofzo waar het inpast?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1530 Gepost op: 21 december 2007, 22:17:54 »
Nee, geen grote trommel....
"Slof" is dat ie muf wordt ofzo? Ik heb wel een grote schaal, die kan ik misschien erover heen zetten? Heb je een beetje hetzelfde idee als een trommel toch? Lijkt mij dat het erom gaat dat ie niet steeds aan lucht wordt bloot gesteld. Wat denk jij?
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1531 Gepost op: 21 december 2007, 22:21:14 »
Denk dat ie zacht wordt in plasticfolie.
Misschien kun je je bakker lief aankijken voor een grote papieren zak of van dat bruine pakpapier?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1532 Gepost op: 21 december 2007, 22:28:28 »
Slof is zacht, muf, zoiets ja. Een omgekeerde schaal lijkt me een goed idee.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1533 Gepost op: 22 december 2007, 00:27:50 »
Slof is zacht, muf, zoiets ja.
Oudbakken.
Forumkenner 2007 8)

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1534 Gepost op: 22 december 2007, 01:27:34 »
Nee, geen grote trommel....
"Slof" is dat ie muf wordt ofzo? Ik heb wel een grote schaal, die kan ik misschien erover heen zetten? Heb je een beetje hetzelfde idee als een trommel toch? Lijkt mij dat het erom gaat dat ie niet steeds aan lucht wordt bloot gesteld. Wat denk jij?

Ja, dan wordt 'ie misschien een beetje minder knisperig, maar als je hem met slagroom eet merk je daar niets van.
This is between me and the vegetable!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1535 Gepost op: 22 december 2007, 01:54:27 »
Waar vind je ongezouten, gepelde pistachenoten?

Bij de Jumbo hebben ze ze. 95 gram voor 1,99...
En ik heb ze vorige week op de markt gehaald.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #1536 Gepost op: 22 december 2007, 04:18:20 »

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1537 Gepost op: 22 december 2007, 10:25:48 »
Helaas, de schaal is ook te klein. Dan is de gemiddelde taartbak ook wel te klein denk ik.
En in bakpapier wikkelen? Jeetje, als ik dit had geweten had ik kleine, individuele meregues gemaakt!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1538 Gepost op: 22 december 2007, 11:45:50 »
Toen ik bij een banketbakker (Lindeboom  :)) werkte verkochten we meringues ook in plastic zakjes verpakt, dat blijft wel een paar dagen goed maar zorg wel dat de zak goed is afgesloten.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1539 Gepost op: 23 december 2007, 22:15:23 »
Toen ik bij een banketbakker (Lindeboom  :)) werkte

 :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Zálige bakker! Wij hebben onze bruidstaart daar ook laten maken (kwarkvulling, witte choco er omheen en vers, rood fruit erop gedrapperd).
Meregue voelt nog steeds knapperig aan, en morgen gaat ie als het goed is op....

"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)