Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 12 gasten bekijken dit topic.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1200 Gepost op: 05 juli 2007, 17:28:55 »
Maar er bestaat toch niet zoiets als een kidneybonensalade, zoals er bijvoorbeeld bolognesesaus bestaat?

Wat lijkt je er lekker in? Ik vind bonen altijd wat moeilijk, omdat ze zo snel overheersen.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1201 Gepost op: 05 juli 2007, 17:34:59 »
Iets met tomaat, paprika en mais ofzo, maar ik weet niet zo goed hoe en of je zoiets nog aan moet maken. Ik kan geen goed recept vinden.

Salade met andere bonen is trouwens ook goed, ik hou toevallig erg van kidneybonen.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Online Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1202 Gepost op: 05 juli 2007, 17:57:49 »
Mijn favoriete kidneybonen salade:
Kidneybonen, blokjes tomaat (tomaat halveren, pulp er uit scheppen en bewaren, blokjes snijden), blokjes rode paprika, blokjes belegen kaas, gesnipperd uitje, blokjes ananas, allemaal door elkaar scheppen. Dan een dressing maken (staafmixer is heel handig!) van de tomatenpulp, balsamicoazijn, verse peterselie, verse bieslook, olijfolie, beetje peper en paprikapoeder. Als je wilt kun je er dingen uit weglaten (de kaas bijvoorbeeld) of toevoegen (mais?).
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1203 Gepost op: 05 juli 2007, 18:03:25 »
Dat klinkt goed! Met ananas, dat zou ik nooit zelf bedacht hebben. Ik weet al wat ik morgen ga eten. :)
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1204 Gepost op: 05 juli 2007, 18:58:14 »
Ik doe augurk door de kidneybonensalade. Evt. met geraspte wortel en wat olijfolie en een beete roze wijn azijn.
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1205 Gepost op: 06 juli 2007, 12:25:37 »
hmm, moet ik ook maar eens maken. Wat eten jullie erbij?

Online Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1206 Gepost op: 06 juli 2007, 12:57:31 »
Ik eet er meestal ciabatta bij, of een ander beetje knapperig, vers brood.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1207 Gepost op: 11 juli 2007, 22:18:52 »
Ik weet dat er hier een topic was over éénpansgerechten, maar nu onvindbaar. Kan iemand beter zoeken dan ik, of is ie verdwenen?

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1208 Gepost op: 11 juli 2007, 22:36:18 »
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2007, 22:36:57 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1209 Gepost op: 12 juli 2007, 10:41:21 »
dank :-)

In mijn herinnering was de draad inderdaad voller.

Offline Nick

  • ****
  • 578
Re: Kookvragen
« Reactie #1210 Gepost op: 12 juli 2007, 12:20:06 »
Ik doe augurk door de kidneybonensalade.

De salade van sam met augurk ipv ananas en de kaas eruit laten; dat lijkt me lekker!
"Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."
-- Bradley

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1211 Gepost op: 13 juli 2007, 16:49:55 »
eten jullie wel eens van dat platte Libanese brood?
Dat moet je opwarmen anders is het taai. Maar na opwarmen is het, anders dan wanneer het net uit de verpakking komt, moeilijk rolbaar en breekt 't vlug.
Tips?
« Laatst bewerkt op: 13 juli 2007, 16:50:33 door Selly »
,,,,فلافل

Online Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1212 Gepost op: 13 juli 2007, 17:09:09 »
Vullen als het koud is, en dan oprollen of tot een envelopje vouwen, en dan met vulling en al onder een sandwichpress of in een grill-apparaat om te verwarmen. Als je het apparaat goed voorverwarmt dan is na een minuutje de buitenkant (het brood) warm en zacht maar is de vulling nog kamertemperatuur.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1213 Gepost op: 13 juli 2007, 17:20:16 »
Ja maar als ik het meeneem naar een picknick, is het koud ook lekker na de grill-behandeling?
Ik heb ook wel eens ze in de magnetron gedaan met een laagje water bestreken dat ging geloof ik wel redelijk. Hm.
Ik gebruik ze regelmatig, maar dan thuis, dus dan is het niet erg als ze een beetje breken, maar nu moeten ze dus mee in die boot hihi
« Laatst bewerkt op: 13 juli 2007, 17:20:39 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1214 Gepost op: 15 juli 2007, 12:10:09 »
Waarom moet je een bakvorm leeg 'inbakken' voor je hem in gebruik neemt?
This is between me and the vegetable!

Online Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1215 Gepost op: 15 juli 2007, 12:33:54 »
Misschien bij stalen vormen wel (zoals je ook een wok voor moet branden) maar met anti-aanbak vormen zou ik het zeker niet doen. Siliconenvormen ook niet trouwens :)

Zou het zo kunnen zijn dat bij stalen vormen het vet van het productieproces er nog uit moet branden? Het zorgt er volgens mij ook voor dat je vorm niet zo snel aanbrandt. Zit dit bij de gebruiksaanwijzing van een nieuwe vorm?
« Laatst bewerkt op: 15 juli 2007, 12:35:17 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1216 Gepost op: 15 juli 2007, 12:54:11 »
Ja, bij een nieuwe vorm mét anti-aanbaklaag. (Ik bedenk me nu dat mijn anti-aanbakpan ook een of andere startbehandeling nodig had, die ook stonk, ik weet alleen even niet meer wat dat dan was...)
This is between me and the vegetable!

Online Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1217 Gepost op: 15 juli 2007, 15:05:35 »
Ik vind het vreemd.... Tefal heeft dat soort regels niet voor zijn anti-aanbak vormen, alleen afwassen en invetten. Maar als het in de instructies staat toch maar doen?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Ligfietsertje

  • *****
  • 1.633
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1218 Gepost op: 15 juli 2007, 15:24:00 »
Ik vind het vreemd.... Tefal heeft dat soort regels niet voor zijn anti-aanbak vormen, alleen afwassen en invetten. Maar als het in de instructies staat toch maar doen?

De ene anti-aanbaklaag is de andere niet.  Maar de meeste anti-aanbaklagen hebben inderdaad (naast een afwasbeurt) geen voorbehandeling nodig.

Terwijl (blauw)stalen bakvormen, wokken, ... dat wel nodig hebben.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1219 Gepost op: 15 juli 2007, 16:40:16 »
Voor een cake heb ik 1 tl baking soda nodig. Nu lees ik op Cook's Thesaurus dat dat al standaard in bakpoeder zit. Zou ik het dus kunnen vervangen door 1 tl bakpoeder?

Ik heb trouwens bakpoeder van Dr. Oetker waarin E450i en E500ii zitten.