Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 22 gasten bekijken dit topic.

Elsbeth

Re: Kookvragen
« Reactie #100 Gepost op: 02 maart 2005, 15:51:16 »
In die vla schijnt per liter nog geen heel bitterkoekje te zitten. Meer smaakstoffen dan bitterkoekjes dus. :(
Weet je HOE lekker die vla is!! Lang leve de smaakstoffen!!  ::)

de_veelvraat

Re: Kookvragen
« Reactie #101 Gepost op: 03 maart 2005, 09:18:41 »
als dat koeken zijn met eetpapier eronder en naar kokos smaken zijn ze het niet (of zijn macarons andere dingen dan (kokos)macaronen?)

rotsjes! daar dacht ik aanvankelijk aan.

Toch wel vreemd dat die koekjes hier niet te vinden zijn (gisteren nog eens in gb geneusd), en al helemaal niet onder die naam. Zo ver ligt Nederland nu toch ook weer niet van Belgiƫ. We hebben hier wel brownies. bizar.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #102 Gepost op: 18 maart 2005, 19:47:41 »
Asperges in blik (ik huiver voor de reactie van Marcello), zijn die wel of niet gekookt?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #103 Gepost op: 18 maart 2005, 21:17:18 »
gekookt.
groene of witte? Groene zijn ook in diepvries te krijgen = beter.
Wat ga je er uberhaupt mee doen  ???
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #104 Gepost op: 18 maart 2005, 23:57:25 »
Wat ga je er uberhaupt mee doen  ???
Wat denk je ;D
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #105 Gepost op: 19 maart 2005, 00:01:19 »
 :o

euh ik heb geen idee. Door de linzensoep lijkt me geen goed idee. Aspergesoep. Neh. Of heb ik een of ander draadje niet goed gevolgd
« Laatst bewerkt op: 19 maart 2005, 00:01:40 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #106 Gepost op: 19 maart 2005, 00:01:49 »
Curry! ::)
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #107 Gepost op: 19 maart 2005, 00:03:24 »
Curry! ::)

hihi
maar dan met groene dus neem ik aan
Moet je verse nemen joh. Uit blik/pot is echt vies
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #108 Gepost op: 19 maart 2005, 00:06:54 »
maar dan met groene dus neem ik aan
Moet je verse nemen joh. Uit blik/pot is echt vies
Daar had ik nog niet eens over nagedacht. Ik dacht als vanzelfsprekend aan witte.

Maar hee, waar denk je dat al die specerijen voor zijn! :P
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #109 Gepost op: 19 maart 2005, 00:14:12 »
volgens mij wordt het met witte uit blik een slijmerige bende. Neem dan okra's als je dat wil  ;D Of neem dan schorseneer. Een met witte verse da's weer zonde. Nouja, misschien blijkt het wel een briljant gerecht  :)
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #110 Gepost op: 19 maart 2005, 00:16:17 »
Vast niet. Het is gewoon vercurrieƫn met uien, aardappels en fenegriek.

Het klinkt exotisch maar er is geen ene fuck aan, curries.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #111 Gepost op: 20 maart 2005, 21:24:25 »
asperges in curry...? Da's nieuw voor mij. Vanwaar de noodzaak?

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #112 Gepost op: 20 maart 2005, 22:13:44 »
Omdat het kan.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Sven

  • *****
  • 3.926
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #113 Gepost op: 22 maart 2005, 23:23:42 »
Om een schuimomelet te maken zijn er 2 mogelijkheden. De eerste is een beslag maken met eigeel, melk en bloem en daar het stijfgeklopte eiwit onder spatelen.

De tweede mogelijkheid is de eieren au bain marie schuimig kloppen alsvorens ze te bakken. Maar meer details vind ik hier niet over. Moet hier dan ook nog bloem en/of melk bij? Zo ja, in welk stadium?
« Laatst bewerkt op: 22 maart 2005, 23:23:56 door Sven »
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #114 Gepost op: 22 maart 2005, 23:42:09 »
Om een schuimomelet te maken zijn er 2 mogelijkheden. De eerste is een beslag maken met eigeel, melk en bloem en daar het stijfgeklopte eiwit onder spatelen.

De tweede mogelijkheid is de eieren au bain marie schuimig kloppen alsvorens ze te bakken. Maar meer details vind ik hier niet over. Moet hier dan ook nog bloem en/of melk bij? Zo ja, in welk stadium?

Volgens mij krijg je met dit recept ook een schuimomelet, maar daar kloppen ze het eiwit met een mixer stijf, maar niet au bain marie
,,,,فلافل

Offline Sven

  • *****
  • 3.926
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #115 Gepost op: 22 maart 2005, 23:45:55 »
Het gaat hier eigenlijk over een manier waarbij de hele eieren (dooier + wit) au bain marie met een garde schuimig klopt.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Sven

  • *****
  • 3.926
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #116 Gepost op: 30 maart 2005, 00:41:28 »
Deze vraag bleek dus niet zo evident...

Maar intussen heb ik het antwoord zelf al gevonden :ylsuper:

Schuimomelet die je au bain marie kan bereiden is gebaseerd op de Franse omelet (3 eieren en 2el waten 2 minuten kloppen en dan in 1 keer in de pan doen en aan 1 kant bakken).

Bij de methode die ik gezien had, klop je het ei en het waten au bain marie, net totdat het dikker begint te worden. En dan giet je het pas in de pan.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re: Kookvragen
« Reactie #117 Gepost op: 18 juni 2005, 04:35:58 »
Ik heb dessertmangosaus van de fair-tradewinkel. Die is al een tijdje open in de koelkast. Hij ruikt nog lekker, maar er zitten kleine witte dingetjes in. Horen die erin (dat het harde stukjes mango zijn zegmaar)? Of is m'n saus rot? (Ik weet niet meer of ze er eerst ook al zaten eigenlijk. ::) En toen ik donderdag bij de FT-winkel ging kijken om te vergelijken, zag ik die saus niet meer staan.)
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #118 Gepost op: 18 juni 2005, 04:41:06 »
kleine witte dingetjes

Met of zonder haartjes? :P

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re: Kookvragen
« Reactie #119 Gepost op: 18 juni 2005, 05:06:05 »
Ik zou het eerder vertakkingen willen noemen dan haartjes. De dingetjes zitten overigens heel erg gelijkmatig door de saus verdeeld.

Het leek me wel wat om die (de saus dus, niet de witte dingetjes :P) te mengen met chili- of loempiasaus voor over de bapao's.
Wel weer jammer dat er dan niet even wat meer mensen reageren dan alleen Kiwi, want inmiddels zijn de bapao's al klaar en nu is het dus te laat. >:(
Lekker nuttig forum dit! :nopompom:

(a)-van-msn
« Laatst bewerkt op: 18 juni 2005, 05:13:35 door kalimantan »
Ik wil vega bananenschuimpjes.