De natuurlijke keuken : een vegetarisch kookboek met de nadruk op gezond. De kok van dienst is namelijk erg geïnteresseerd in de heilzame krachten van voedingsmiddelen en is een fervente voorstander van de biologische landbouw. Het eerste deel van het boek (meer dan honderd pagina’s) bevat een hoop productinformatie, waarbij de nadruk op de gezondheidsaspecten ligt. Zuivel komt ook uitgebreid aan bod, al wordt er zeker geen pleidooi gehouden om zeer veel zuivel te eten (elke dag een beetje). Zuivel wordt wel gepresenteerd als een verrijking van de vegetarische keuken omwille van de vitaminen en mineralen die erin zit. Voor wie zuivel echt niet ziet zitten, wordt er ook informatie gegeven over mogelijke alternatieven voor melk en kaas.
Het tweede deel van het boek bevat de recepten waarbij telkens de gezondheidswaarde van het gerecht beschreven wordt. Van ‘s morgens tot ‘s avonds kan je met dit boek al je maaltijden samenstellen : ontbijten, soepen, salades, hoofd- en bijgerechten, desserten, gebak, brood, … Een deel van de recepten is zeker origineel, maar een groot deel hebben kookboekenliefhebbers vaak al in andere boeken gezien. De kok houdt niet vast aan een bepaalde stijl of regio. Lichte of zware gerechten, mediterraans of oosters, feestelijk of heel alledaags, … het staat er wel in.
Dit is een boek dat je vooral koopt omdat je ook geïnteresseerd bent in uitgebreide, overzichtelijke produktinformatie. Er zijn nog wel verschillende andere kookboeken die dat bieden, maar dit boek is op dat vlak toch één van de betere. Let op als je het boek zou kopen : het hoofdstuk over de salades zijn ze vergeten te vertalen uit het Engels, maar de maataanduidingen zijn gelukkig ook Europees.
Titel : De natuurlijke keuken
Auteur : Nicola Graimes
Uitgeverij : Veltman Uitgevers
ISBN : 905920145-0
256 p., kleurenfoto’s, hardback
Prijs: 19.95 euro