hey hier een recept met adukibonen of ook wel genoemd azukibonen:
Soep met bonen en gedroogd fruit (Abgushte Miveh) omhoog
Ingrediënten:
75 gr spliterwten
75 gr azukibonen, 1 dag of nacht geweekt
1 bietje, geschild en in stukken
1 ui, fijngehakt
1/2 eetl kerriepoeder
zout
versgemalen peper
8 dl water
150 gr gemengd fruit (abrikozen, pruimen, perziken)
4 tofustokken, in stukken en 30 minuten geweekt (evt. een andere
vleesvervanger, bv in blokjes gesneden tofu)
1 a 2 eetl citroensap (desgewenst)
Bereiding:
1. Doe de spliterwten, de bonen, het bietje, de ui, het kerriepoeder en het zout en peper naar smaak in een pan. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat het geheel op een kleine pit en op laag vuur met een deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven.
2. Snijd het fruit in grote stukken en voeg toe, samen met de stukken tofustok. Laat nog 1 uur stoven.
3. proef de soep en voeg indien de smaak te zoet is de gewenste hoeveelheid citroensap toe.