Eum, nee... met Anya naar El Warda geweest. Volgende keer, Nick!
We hadden trouwens de 'achteraftafel' bij de deur: Telkens als er iemand binnenkwam kregen we een plaatselijke koudestroom over ons heen. Mijn fout, ik had maar wat eerder moeten reserveren. (We hadden geluk dat er twee mensen geannuleerd hadden, het is altijd druk op zaterdag.) En ik kan voor de rest Anya helemaal bijtreden. Bediening was vriendelijk en niet geheel onknap, fijne setting en de gerechten waren met kennis van zaken klaargemaakt. Bijna allemaal klassiekers op de kaart, maar wat wil je als je je keuken aan een streek of land linkt.
Ik had als voorgerecht hummus. Eindelijk nog eens smeuïge hummus ipv de droge brokkelige substantie die je hier in Gent zo vaak vindt. Als hoofdgerecht een heerlijk pruttelende tagine met erwtjes, princesseboontjes, aardappels, courgette, wortel, citroenreepjes... En een grijze Marrokaanse wijn die echt een ontdekking was en een Egyptische koffie achteraf. Echt een aanrader voor een avondje gezellig tafelen!