Dag Jared, welkom op dit forum !Fijn dat je vegEtarier wil worden
.
Wat jij wel en niet wil eten, maak jij natuurlijk zelf uit. Het is inderdaad denk ik ook verstandig dat je je dieet geleidelijk aan aanpast. Begin eerst maar eens met het schrappen van vlees.
Hier vind je meer over de discussie of je wel of niet vis mag eten als je vegetarier bent.
Biologische zuivel vind je in de supermarkten en in de natuurvoedingswinkel. De diervriendelijkste eieren zijn biologische eieren of graseieren. Het verschil met de laatste is dat de kippen van graseieren gewoon voer krijgen, geen biologisch voer dus. Op beide bedrijven-types komen de kippen buiten.
Hier en
hier vindt je meer over broodbeleg. Bij de supermarkten is tegenwoordig een heleboel aan vegetarische worst en pate's te krijgen. Het ligt vaak bij de vleesafdeling. Ook in de natuurvoedingswinkel vindt je genoeg.
Er is geloof ik nog geen koe gesignaleerd in de koffie of thee, dus dat is vegetarisch verantwoord
. Of bedoel je wat anders? Sommige chipssoorten bevatten dierlijke aroma's, meer info vindt je
hier.
Hier vind je recensies van kookboeken. Een goed boek om mee te beginnen is "Het Grote Vegetarische Kookboek" van uitgeverij Konemann. Dat heeft een oranje kaft met een foto van groene asperges.
Uiteraard moet je wel op je gezondheid blijven letten. Zorg dat je genoeg
ijzer en
B12 binnenkrijgt. Bij een goed uitgebalanceerd dieet is dat geen probleem.
En wat eten vega's zoal?? In
Wat Eten We Vandaag lees je meer over de culinaire hoogstandjes (
) van menig Vegatopia-bezoeker. En vrees niet: het valt errug mee met de gierst-en-tempeh schotels hoor
!
En last but not least:
De Vegatopia Survival-gids voor vleesverlaters. Want wat is nou precies tempeh, en hoe zit het met de gezondheid (al opmerkingen gekregen van je familie?)? Hier vindt je ook recepten.
Veel succes en plezier gewenst met het koken
! Als je nog vragen hebt, kun je ze altijd hier stellen.