Ik zit momenteel in "een leven lang fit" te lezen, en daar staat over b12 en ijzer dat je er absoluut geen vlees voor hoeft te eten. b12 is een vaag verhaal, maar zij waren van mening dat het miniscule beetje dat je nodig hebt ook via bacteriën in je mond geproduceerd wordt, of anders krijg je het wel binnen via groenten die in de aarde groeien. Verder heb je een voorraad van drie jaar in je lichaam hoorde ik.
Wat B12 betreft is dat onzin. B12 kun je, voor zover ik weet, niet aanmaken.
En als wat je daar las waar is, had ik nooit en te nimmer een tekort kunnen krijgen, wat ik wel degelijk had.
En een voorraad? Die hoor ik ook voor het eerst. Volgens mijn dokter, mijn vorige dokter en mijn diëtiste is dat ook onzin. Je schijnt vrij veel B12 tot je te moeten nemen om de dagelijks benodigde hoeveelheid daadwerkelijk te kunnen gebruiken (even uit mijn herinnering, dus ik kan er wat naast zitten).
Als je namelijk een voorraad aan kon leggen hoefde mijn vader niet elke maand (nu iets minder frequent) naar het ziekenhuis voor een B12-injectie.
groeten,
Nicky