Vegatopia Forum

Schorseneren

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Lovelocker

  • Geitenwollen Sock
  • ******
  • 7.755
  • Geslacht: Man
Re:schorseneren
« Reactie #20 Gepost op: 23 maart 2004, 22:47:49 »
Schorseneren, keukenmeidenverdriet, armeluisasperges...bijna niet meer te krijgen.
In ieder geval moet je van het kooknat saus maken, ander raken ze teveel smaak kwijt. Champignonsaus misschien? En dan gepofte aardappel erbij?
de tuin: dat ben ik

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re:schorseneren
« Reactie #21 Gepost op: 23 maart 2004, 22:49:37 »
Schorseneren, keukenmeidenverdriet, armeluisasperges...bijna niet meer te krijgen.

In de Twentse boer'ngrond groeien ze dus blijkbaar nog... :P

Waar smaken ze naar eigenlijk?...
'fish are friends, not food!'

Offline Lovelocker

  • Geitenwollen Sock
  • ******
  • 7.755
  • Geslacht: Man
Re:schorseneren
« Reactie #22 Gepost op: 23 maart 2004, 22:53:39 »
"Naar schorseneren" vind je zeker wel erg flauw antwoord :P
Geen krachtige smaak, zou er geen ui of specerijen op doen. Nootmuskaat kan misschien, ik heb dat nooit geprobeerd, want ik vind nootmuskaat vies. Tja, smaak...gezien de bijnaam armeluisasperges, komt het een klein beetje in de buurt van, misschien ook iets in de buurt van koolraap. Mijn eerste antwoord was eigenlijk het beste ;)
de tuin: dat ben ik

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Schorseneren
« Reactie #23 Gepost op: 07 januari 2005, 13:40:33 »
Ik heb ze al 2 weken in de koelkast liggen. Ik weet echt niet wat ik ermee moet maken. Wil in ieder geval geen kaassaus erbij doen, daar houdt ik niet van.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Schorseneren
« Reactie #24 Gepost op: 07 januari 2005, 14:23:56 »
in de lasana? Frituren? Soep van maken? Marineren en in de salade?
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Schorseneren
« Reactie #25 Gepost op: 07 januari 2005, 14:24:49 »
in de lasana? Frituren? Soep van maken? Marineren en in de salade?

Een winterse salade?

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Schorseneren
« Reactie #26 Gepost op: 07 januari 2005, 14:28:44 »
in de lasana? Frituren? Soep van maken? Marineren en in de salade?

Een winterse salade?

 :yes: evt. wat gebakken paddestoelen er ook bij in, is ook lekker
,,,,فلافل

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Schorseneren
« Reactie #27 Gepost op: 07 januari 2005, 15:15:09 »
Je kunt zel ook eten met knolraap, lof en prei  ;D

Offline Anya

  • ****
  • 737
  • Geslacht: Vrouw
Re:Schorseneren
« Reactie #28 Gepost op: 07 januari 2005, 22:34:57 »
Schorseneren zijn ook erg lekker met boschampignons of een paddenstoelenmengeling.

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re:Schorseneren
« Reactie #29 Gepost op: 08 januari 2005, 14:05:04 »
Ik heb ze al 2 weken in de koelkast liggen. Ik weet echt niet wat ik ermee moet maken. Wil in ieder geval geen kaassaus erbij doen, daar houdt ik niet van.


hehe, je lijkt ons wel, volgens mij liggen ze er hier zelfs nog langer...   ::)
'fish are friends, not food!'

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re:Schorseneren
« Reactie #30 Gepost op: 08 januari 2005, 14:06:09 »
in de lasana? Frituren? Soep van maken? Marineren en in de salade?

moet je ze dan eerst koken voordat je ze in de lasagna doet?
En gewoon als geschilde 'stelen' erin doen, of beter in kleine stukjes/plakjes snijden?...
'fish are friends, not food!'

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Schorseneren
« Reactie #31 Gepost op: 08 januari 2005, 18:15:00 »
in de lasana? Frituren? Soep van maken? Marineren en in de salade?

moet je ze dan eerst koken voordat je ze in de lasagna doet?
En gewoon als geschilde 'stelen' erin doen, of beter in kleine stukjes/plakjes snijden?...

eerst beetgaar koken ja (bij een lasagna die 35 minuten in de oven gaat) en dan in stukjes van 5 cm snijden
,,,,فلافل

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re:Schorseneren
« Reactie #32 Gepost op: 08 november 2005, 23:45:05 »
Ik heb vanavond ook schorseneren gekookt (en ja, daar was ik wel zo ongeveer de hele avond mee bezig eigenlijk ::)) (en verder: gebakken met ui en champ die al uren in de pan lagen (dus) en knoflook en kerstomaatjes. Tijm, oregano, rozemarijn etc,. erbij. Was lekker :)).

Maargoed, de pan waarin ik ze heb gekookt - het kookte een klein beetje over-, is nu bedekt met een soort kauwgomlaag, die ik er in de afwas niet af kreeg. :O Ik denk dat ik er binnenkort maar eens met terpentine tegenaan ga. :P
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Schorseneren
« Reactie #33 Gepost op: 13 november 2005, 14:57:52 »
Ik heb wel eens schorseneren in kerriesaus gemaakt. Was ook lekker.
Dat lijmlaagje heb ik geen last van gehad ???
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Sven

  • *****
  • 3.947
  • Geslacht: Man
Re:Schorseneren
« Reactie #34 Gepost op: 13 november 2005, 15:11:47 »
Je kan de schorseneren het best koken in water met een scheutje azijn. Wat je ook kan doen, is de schorseneren meteen in een bak water met azijn smijten wanneer je ze geschild heb. Ze vermijdt je de plakkerige boel.

Je kan ze ook altijd serveren met een beurre blanc. Eigenlijk is dit een vissaus, maar het kan ook bij schorseneren. Eveneens bruikbaar als voor- of tussengerecht. Laat dan natuurlijk wel de visbouillon weg ;D want dit is nog niet eens het oorspronkelijke recept. Als groene kruiden neem je dan peterselie.
« Laatst bewerkt op: 13 november 2005, 15:14:36 door Sven »
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Schorseneren
« Reactie #35 Gepost op: 03 februari 2009, 20:11:39 »
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Schorseneren
« Reactie #36 Gepost op: 03 februari 2009, 22:05:08 »
Met kerst aten de anderen ze gefrituurd. Volgens A. was het lekker, en hij lust eigenlijk geen schorseneren.  ;D
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

yoeska

Re:Schorseneren
« Reactie #37 Gepost op: 07 februari 2009, 00:05:17 »
Van de week heb ik risotto met schorseneren gemaakt.

De schorseneren na het minder leuke schilklusje (in water met azijn) in stukjes van 1,5 cm snijden en gaar koken. Ondertussen (het koken dan, want onder  het schillen heb je je handen wel vol) risotto maken met een of twee sjalotjes, glaasje witte wijn en bouillon van een goed vegetarisch blokje. Ik had er ook een paar zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes geknipt in mee laten koken. Als het bijna klaar is drie lepels diepvrieserwtjes erbij en mee laten koken.
Tijdens het risotto koken wel eens in de schorseneren prikken, want ze zijn waarschijnlijk eerder gaar dan dat de risotto klaar is.
Als de risotto goed is (proeven!) twee eetlepels parmezaanse een eetlepel pecorino, versgemalen peper en de gare schorsenerenschijfjes erdoor roeren en even door laten warmen.

Het was erg goed te eten!