vegetarische aardappelgoulash
1 ui in stukjes, 1 prei in ringen, 1 á 1,5 theelepel karwij, 100 gram champignons in plakjes, 1 eetlepel meel, 3 dl bouillon (of water), 1,5 kg aardappels geschild en in stuken, 1 laurierblad, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels zout, 2 tomaten in stukjes, 1 theelepel oregano.
- ui, prei en karwijzaad smoren, laatste moment champs erbij gooien
- meel toevoegen, goed roeren
- bouillon erbij goed roeren
- aardappels, paprikapoeder, laurier en zout erbij, ongeveer 15 min koken
- tomaten en oregano erbij, nog 5 minuten koken
als de aardappels goed gaar zijn, wordt het vocht dikker
tomaten kunnen ook vervangen worden door tomatenpuree.
Ik kook de aardappels langer, omdat ik niet van harde aardappels houd.......... als ik naar buiten kijk is het misschien niet helemaal de dag om dit te eten. Maar ik vind het ongeveer het lekkerste recept dat ik ken......