Een blik op de menukaart van De Bolhoed doet het ergste vrezen. Na de term 'Graan van de dag', volkoren tortilla's en anders engs rijst het vermoeden dat we hier te maken hebben met een restaurant dat alle slechte vooroordelen over vegetarisch eten bevestigd. De angstaanjagend gezond uitziende koeken op de bar zien eruit alsof je een dag nodig hebt om ze uit te kunnen poepen. Maar, laten we ons niet door vooroordelen laten leiden; we gaan het eten proeven:
Voorgerecht:
Enorme bak tortillachips met een klein bakje matige guacemole. Ik had het liever andersom gezien.
Hoofdgerecht:
Mijn gnocchi met aubergine en tomaat zijn zonder opgaaf van redenen veranderd in een grauwe soep van gnochi met goedkope poederkaas en champignons. Tafelgenoot heeft gekozen voor de veganistische dagschotel, met smerige boontjes, zompige tempeh en diverse groenten, waar ze weer wel over te spreken is.
Dieptepunt is de salade bij de gnocchi. Geen dressing, maar een ondefinieerbare grauwbeige kwak die alleen maar zout smaakt, verstopt onder van dat bejaardenschaamhaar, alfalfa. Rauwe rodekool en vezelige winterpeen zorgen ervoor dat er aan de term 'konijnenvoer' echt niet te ontkomen valt.
Kortom: niet slecht genoeg voor de blacklist, maar zeker niet goed genoeg voor een tweede bezoek.