Recept voor de bloemkoolcurry:
1 bloemkool
500 gram aardappels
2 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
3 el olie
3/4 tl koekkruiden
1 tl koenjit
2 el milde currypasta (Patak)
150 ml Griekse yoghurt
125 gr. ongezouten cashewnoten
1 zakje amandelschaafsel
1 takje koriander
Bereidingswijze
Bloemkool wassen, schoonmaken en in roosjes verdelen. Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Gember schillen en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken.
In braadpan 2 el olie verhitten. Aardappels ca. 3 minuten al omscheppend zachtjes bakken en met schuimspaan uit pan nemen (dit doe ik zelf nooit, ik gooi de aardappels er gewoon later bij). In zelfde pan rest van olie verhitten. Gember en knoflook ca. 30 seconden zachtjes fruiten. Koekkruiden, koenjit en currypasta al omscheppend meefruiten. Helft van yoghurt en 2 dl water toevoegen. Bloemkool, aardappels en cashewnoten erdoor roeren. Bloemkoolcurry 20 - 30 min. Afgedekt zachtjes laten sudderen. Intussen in droge pan amandelschaafsel goedbruin roosteren. Koriander fijnknippen. Kort voor opdienen rest van yoghurt door curry roeren en kort meewarmen. Bestrooien met koriander en amandelschaafsel.