Nog even over de rabarber. De overbuurvrouw vond dat ik het spul minstens nog een tweede kans moest geven. Zij heeft een woekerende muntplant in haar tuin, wat mij op het idee bracht om de rabarber te stoven met een op laag vuur gefruit uitje (met een theelepeltje suiker), honing en munt. Dat blijkt een prima combinatie te zijn! Wel was de rabarber na ca. 10 minuten stoven toch wat snotterig geworden (dat gebeurde gek genoeg niet in de curry), dus bij de volgende poging echt maximaal 5 minuten. En de munt pas op het allerlaatst toevoegen.
Koolrabi? Ik deed het al in de oven met andere knolgroenten, en geen zin in winters gerecht met melk- of kaassaus.
Koolrabi is echt een alleskunner. In staafjes met yoghurtdip, of gewoon door de salade (samen met bv radijs, wortel en ijsbergsla en een mosterddressing). Koolrabi past ook prima in een Thai curry, of als een van de 'zeven groenten' bij de couscous. Koolrabigratin. Of
koolrabischnitzeltjes.