Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 32 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2340 Gepost op: 06 februari 2014, 23:03:29 »
Door bulgur met dille en een beetje boter.
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2341 Gepost op: 07 februari 2014, 22:38:16 »
Over tabouleh en komkommer-tomaatsalade met feta (eventueel met oregano). Met citroen erbij over gebakken aardappelen of over linzensoep. Met tijm en sesamzaadjes heet het za'tar en dat kan als marinade voor haloumi of in olijfolie op pita brood smeren en in de oven roosteren, door roomkaas met wat isot peper (ook wel urfa, bijna zwarte pepervlokken) in komkommerschuitjes of met plakjes komkommer op brood.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2342 Gepost op: 08 februari 2014, 08:54:26 »
Wat doet een mens met zure olijven?
This is between me and the vegetable!

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2343 Gepost op: 08 februari 2014, 09:32:25 »
Wat doet een mens met zure olijven?

Gftbak.
Ook als ze niet zuur zijn een uitstekende bestemming.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2344 Gepost op: 10 februari 2014, 09:01:23 »
Niemand een andere suggestie?
This is between me and the vegetable!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2345 Gepost op: 10 februari 2014, 09:21:13 »
Hoe zuur is zuur?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2346 Gepost op: 10 februari 2014, 10:41:11 »
Tsja, behoorlijk zuur. Er staat op de pot dat ze op water zijn, maar bij de ingrediënten staat ook citroenzuur (of, wat was het, azijnzuur?). In ieder geval: ze lijken op azijn te zijn. (ik wist helemaal niet dat dat bestond, olijven op azijn, en je hebt je vinaigrette ook wel meteen rond...)
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2347 Gepost op: 10 februari 2014, 10:45:09 »
Lekker! Bij falafel en veel knoflooksaus?
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2348 Gepost op: 10 februari 2014, 13:54:44 »
Tijdje in gewoon water weken voor gebruik?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Mira

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
    • Stichting Alternatief Idee
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2349 Gepost op: 21 maart 2014, 17:38:55 »
wat kan ik met zijden tofu ?
Ik heb niet meer een heel blok.
Het is zo anders dan gewone tofu.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2350 Gepost op: 21 maart 2014, 18:52:20 »
Ik heb een heel lekker vegan broekie recept waar zijdetofu in moet, voor de rest weet ik het ook nooit zo goed (waardoor ik altijd uiteindelijk de rest van het pakje weg moet gooien als ik die brownies maak :-[ ).

Offline Mira

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
    • Stichting Alternatief Idee
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2351 Gepost op: 21 maart 2014, 19:18:49 »
Wat is broekie ? of is het brownie ?  ???



Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2352 Gepost op: 21 maart 2014, 20:53:28 »
Ik verwarm het heel even in de magnetron en dan met hele lekkere sojasaus, geroosterd sesamzaad en zeewier. Lekker met Japanse rijst, tempura, etc.  Of in een kom met sushirijst, gebakken aubergine, zeewier zoals hieronder.
Je kunt het ook bakken met wat tomaat.

,,,,فلافل

Offline Mira

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
    • Stichting Alternatief Idee
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2353 Gepost op: 22 maart 2014, 18:35:15 »
Ik heb een recept voor een vegan omelet gevonden dat met zijden tofu wordt gemaakt
Die wil ik wel proberen.
Er zijn nog meer vegan omelet recepten te vinden op internet.
Misschien ook iets voor M. ? Of anderen ?

http://www.theppk.com/2010/07/tofu-omelets/
« Laatst bewerkt op: 22 maart 2014, 19:11:03 door Mira »

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2354 Gepost op: 22 maart 2014, 19:17:43 »
Dit hartige doet Janneke Vreugdenhil o.a. met zijden tofu, maar ook zoet zoals een chocolade mousse

In tempura vind ik het helemaal geweldig trouwens, maar als je uit eten gaat wordt deze agedashi tofu soms onterecht als vegetarisch aangeduid. De bouillon is vaak met iets vissigs.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2355 Gepost op: 22 maart 2014, 19:26:27 »
Dit hartige doet Janneke Vreugdenhil o.a. met zijden tofu, maar ook zoet zoals een chocolade mousse

In tempura vind ik het helemaal geweldig trouwens, maar als je uit eten gaat wordt deze agedashi tofu soms onterecht als vegetarisch aangeduid. De bouillon is vaak met iets vissigs.

Het is trouwens meestal geen tempuradeeg, maar de tofu wordt in een (rijst/gewone)bloem, maizenamengsel (alleen maizena kan ook) gedipt en dan gefrituurd. Je kunt uiteraard wel gewone tempurabeslag nemen. Traditioneel komen er dan ook nog visvlokken (bonito) op, in Nederland zie je dat wat minder vaak, maar inderdaad zit je dan nog met die bouillon die gemaakt van dashi en in dashi kan ook weer bonito zitten. Het restaurant An in Amsterdam maakt op verzoek (kun je ter plekke doen) een vegaversie, maar dat is wel zeldzaam. Zelfmaken doe je ze http://japanesefood.about.com/od/tofu/r/agedashidofu.htm er is ook wel vega dashi op de markt. Je kunt ook verse stevigere tofu gebruiken ipv silken tofu, dat is iets makkelijker.

« Laatst bewerkt op: 22 maart 2014, 19:36:15 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2356 Gepost op: 23 maart 2014, 09:09:32 »
Ik mix de tofu in de keukenmachine met bruschettakruiden van Xenos, voor een lekker smeersel. Kan ook met look en basilicum, voor een soort pestosmeersel.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2357 Gepost op: 23 maart 2014, 19:41:56 »
Ik heb een recept voor een vegan omelet gevonden dat met zijden tofu wordt gemaakt
Die wil ik wel proberen.
Er zijn nog meer vegan omelet recepten te vinden op internet.
Misschien ook iets voor M. ? Of anderen ?

http://www.theppk.com/2010/07/tofu-omelets/


Ja die zijn heel lekker, alleen is de kala namak (black salt) wel echt heel belangrijk voor de smaak vind ik. Ik had eerst hele goede maar die is op en niet meer te krijgen. Degene die ik nu heb heeft amper zo'n ei smaak, het smaakt bijna naar gewoon zout, en dan is zo'n omelet ook meteen een stuk minder lekker.
Hierboven had er inderdaad brownie moeten staan, autocorrect van mijn telefoon.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2358 Gepost op: 23 maart 2014, 20:00:13 »
Ja die zijn heel lekker, alleen is de kala namak (black salt) wel echt heel belangrijk voor de smaak vind ik. Ik had eerst hele goede maar die is op en niet meer te krijgen. Degene die ik nu heb heeft amper zo'n ei smaak, het smaakt bijna naar gewoon zout,

Heb je Salsamentum al geprobeerd? Of Vanilla Venture?
,,,,فلافل

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2359 Gepost op: 23 maart 2014, 20:27:14 »
Bij Salsamentum had ik wel gekeken en daar verkopen ze het ook, alleen die ziet er mij iets te roze uit. Ik heb nu al twee zakjes liggen die ik niet lekker genoeg vind dus ik durf er eigenlijk niet nog een te kopen voordat ik zeker weet dat hij goed is. Ik zie nu trouwens wel dat ze hele kleine zakjes daar verkopen dus dat zou nog een optie zijn.