0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
* Tofu en witloof samen opbakken, kruiden met nigella en Schabzigerklee. Serveren met Bandnudeln.
* Witlofrisotto met gefrituurde tofu erbij.* Tofu verkruimelen, kruiden met sojasaus en bvb kerriepoeder. Opbakken in de pan en daarbij fijngesneden witlof.* Tofu in blokjes snijden, witlof fijnsnijden, aanstoven in een potje en kerriesaus erbij. Serveren met rijst.* Je kan het witlof ook rauw eten met mayo of een mostersausje en de tofu appart bakken.* Tofu en witloof samen opbakken, kruiden met nigella en Schabzigerklee. Serveren met Bandnudeln.
Witlof bakken met wat sojasaus en gembersaus. Tofu los bakken in plakjes. Daarna een beetje zoete sojasaus erover op het bord.(Bruine of gewone) rijst erbij. Eventueel nog tahinyoghurtdip. En of gomasio. (-> welkom in de jaren '70) (maar lekker is het wel).
Of een van mijn klassiekers uit mijn studententijd (al deed ik het met quornfilet in stukjes toen). Tofu aanbakken in ruime hoeveelheid olie en tegen het einde een enorme hoeveelheid look. Als de look een mini beetje aangebakken is, is ie lekker bitter. Daar dan spaghetti over, roeren dat de olie overal zit en dan het rauwe witloof gewoon zo erbij. Met een tas bittere koffie bij. Kan ook zonder tofu.Ga ik vanavond nog eens maken, denk ik, ik ben toch alleen thuis, en nog wat witlof liggen...
Citaat van: Sven op 08 januari 2013, 14:27:41* Tofu en witloof samen opbakken, kruiden met nigella en Schabzigerklee. Serveren met Bandnudeln. Vergeet de mosterd niet!
Wie weet er iets leuks met een stronkje witlof en een verpakking tofu?
Ik vind de smaak eigenlijk het best tot zijn recht komen als ik gewoon plakjes knapperig bak.