en een jus met oranje linzen. Mmmm!
Hoe maak je dat?
Oranje linzen koken zónder zout (en met bonenkruid als je gevoelig bent voor peulvruchten), afgieten (voor zover dat lukt).
Tomatenpuree, flink wat tamari en peper, redelijk wat komijn, ketoembar (gemalen korianderzaad) en gemberpoeder, vega juspoeder of een beetje bouillon (en eventueel knoflookpoeder).
Wat dikker maken met sojamelk/water en meel (of wat gepureerde aardappel als dat beter uitkomt). Alles bij elkaar gooien, eventjes verhitten (wat langer als je wel pepersmaak wilt maar niet pittig).
Ik doe er zelf vaak ook sesamzaad en zonnebloempitten door, en soms gebroken of gemalen pecannoten.
Eventueel wat gistvlokken erbij. Er kan ook wat gebakken paddestoel doorheen, dat is ook lekker.
Ik vind het vooral lekker met tofureepjes of mock duck erdoorheen, en bij aardappel, maar het kan ook wel bij andere gerechten.
Ik hoop dat ie niet te verwarrend is met alle en/of en optioneel en eventueel erin
Maar het is gewoon een jus waar je allerlei variaties op kan maken.