Leuk zo'n moestuin, maar ik verdrink in de courgettes op het moment. Iemand nog een creatief recept, of om ze te gebruiken in een chutney ofzo (langetermijn bewaren is wel een optie..)?
Je kunt er pickles van maken... met pickled zucchini vind je wel een hoop recepten.
Verder heb ik augurken en zou deze ook willen inmaken, maar ik kan op internet geen recept vinden wat me aanspreekt. Iemand tips?
Ja dat heb ik vorig jaar gedaan en wilde ik zit jaar weer doen.
Even uit mn hoofd, ik had wat tips opgedaan uit de Dikke van Dam: eerst een nacht in een pot met flink wat grof zout.
Dan afgieten en droog maken met theedoek
Dan had ik geloof ik gewone witte azijn en rode wijn azijn gekookt, er een klein beetje suiker bij (dat mocht van hem niet maar de volgende keer zou ik nog ietwat meer suiker doen) en mosterdzaad en peperkorrels
En toen in schone potten en ik geloof 2 maanden laten staan voor openen.
De rode wijnazijn was wel wat scherp, dit jaar doe ik denk ik ciderazijn. Maar de rode wijn azijn gaf wel weer een mooie kleur.