Heet dat dan zilverstelen?
Nou goed, ik weet ook niets van groentenamen; maar ik weet wel dat ik dol ben op snijbietsoep: champignons, paprika en/of ui flink aanbakken, zodat het lekker kleurt, een kneep tomatenpuree, water, bouillonblokje(s) en eventueel een blik gepelde tomaten erbij, en een blik kikkererwten of een hand rijst (of spelt of zelfs kasha) (of een combi) en dan aan het einde de snijbiet in stukjes.
Nou ja, en wat je niet lekker vindt of niet in huis hebt laat je weg en als je nog iets anders in huis hebt dat op moet, dan doe je het erbij. Als er maar snijbiet in gaat, anders is het geen snijbietsoep.
Ik vind het ook lekker om van dit soort soep een derde (ofzo, niet te nauw) te pureren met de staafmixer. Da's leuk voor de structuur.
En dan met Paul Hollywoodbrood (hij weet zelf vast niet dat dat rijmt) erbij (of niet).
O, en anders is er natuurlijk altijd nog
www.snijbiet.nl