Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1760 Gepost op: 29 december 2011, 00:46:48 »
"ja, het smaakt alsof het goed is klaargemaakt, maar nee, dat lust ik echt niet".
:heehee:
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1761 Gepost op: 03 januari 2012, 11:32:02 »
Bleekselderij. Ik had het in mijn groententas zitten, heb al een aantal stengels in de soep gegooid maar wat kan ik met de rest doen? Ik vind het niet echt lekker, dus het liefste iets waarbij de smaak verdoezeld wordt.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1762 Gepost op: 03 januari 2012, 12:20:07 »
in de tuin gooien werkt prima.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1763 Gepost op: 03 januari 2012, 12:30:00 »
In de gratin, maar dat schiet voor jou niet op.
Ze in de lengte in lucifers snijden en er een romige perstodressing doorheen doen.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1764 Gepost op: 03 januari 2012, 13:24:19 »
Door de pastasaus, met tomatenpuree etc.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1765 Gepost op: 03 januari 2012, 13:58:26 »
In stukjes gesneden in de vriezer gooien. En dan per stengel verpakt, zodat je, als je een keer een stengel in de pastasaus ofzo wil gooien (wel iets warms, ik denk dat 'ie ontdooid ongekookt niet echt lekker meer is (maar hee, what's new)), niet een hele struik hoeft te kopen.
Of uit het raam gooien, daar is het ook heel goed voor.
This is between me and the vegetable!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1766 Gepost op: 03 januari 2012, 15:05:38 »
Met wortels en ui als een klassieke basis voor je tomatensaus gebruiken? Ik ben ook niet zo'n fan van selder, maar zo vind ik het wel leuk, zelfs bijna noodzakelijk.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1767 Gepost op: 03 januari 2012, 15:51:57 »
in de tuin gooien werkt prima.

Waar zit hier de like knop? :)

Ik denk dat ik ga voor de tip van Maartje, klinkt best handig. Ik heb wel eens een stengel nodig inderdaad, en dan ligt de rest te verpieteren omdat ik niet weet wat ik ermee aan moet. Ben wel benieuwd hoe het er uit ziet als het uit de vriezer komt maar het is in ieder geval het proberen waard.

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1768 Gepost op: 03 januari 2012, 17:09:07 »
Ik heb het altijd hetzelfde probleem, dus ik hoor graag hoe het invriezen bevalt, misschien is het voor mij ook wel een oplossing.
Ik gebruik ze trouwens ook wel in de salade, geblenderd door de dressing, daarbij maakt het denk ik ook niet zoveel uit als ze niet meer zo heel lekker zijn na het ontdooien.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1769 Gepost op: 03 januari 2012, 17:13:08 »
Ik doe dat dus al he, dat invriezen, en het werkt. Ook het opeten erna (maar ik geef toe dat ik het dus maar per stengel gebruik, en niet van selderij hou, dus het zou best kunnen dat het totaal smaakloos word, wat wat mij betreft dus meer een voor- dan een nadeel is...)
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1770 Gepost op: 03 januari 2012, 19:59:42 »
Mooi dat het niet snotterig wordt met invriezen, ik vind dat een goeie tip.

Roerbakken op zn Chinees met groene paprika, komkommer en tofu is ook lekker, met zwarte bonensaus erbij.
In een zoetzure tomatensaus met gembersaus zou ook moeten kunnen.

Maar ik ben hier dus de enige die die stengels zó ook wel lekker vindt om op te knagen?
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1771 Gepost op: 03 januari 2012, 21:24:03 »
Ik weet niet of ik dat lekker vind (maar ik vind het wel stinken), de smaak wordt nogal overschaduwd door de 'nee, nee, ik hoef echt geen voorgerecht, ik heb genoeg aan deze héérlijke selderiestengel'-associatie.
This is between me and the vegetable!

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1772 Gepost op: 04 januari 2012, 16:19:59 »
 ;D

Maar nee, Selly, je bent niet de enige, ik vind bleekselderij ook erg lekker.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1773 Gepost op: 06 januari 2012, 10:57:38 »
Hé, zeg, wat praten jullie onaardig over bleekselderij. Dat is toch heerlijk spul!
Zo uit het vuistje (evt. met iets romerigs erop), fijn gesneden door de sla of rauwkost, door de macaronisaus, door de roerbakgroente, door de tomaten-groente-witte bonen-soep, dippen in de kaasfondue. Maar, dat is allemaal eigenlijk al genoemd. Oh, en de cavia's knagen ook graag een stengeltje weg.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1774 Gepost op: 06 januari 2012, 11:12:02 »
Ik vind bleekselderij ook lekker als rauw knabbeltje met dip - al heb ik daar ook associaties bij met de macrobiotische vrouw van een collega, die steevast heel blij 'heerlijke groenteknabbels' meeneemt naar feestjes. Als ingrediënt voor roerbak- of sausdinges vond ik bleekselderij niet zo geslaagd.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1775 Gepost op: 06 januari 2012, 12:27:01 »
De smaak vind ik heerlijk, het draderige minder.

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1776 Gepost op: 06 januari 2012, 12:28:49 »
Ik ben ook geneigd liever bladselderij door mijn brouwsels te roeren dan bleekselderij, maar die kan ik hier niet krijgen. Selderijknollen trouwens ook niet, al heb ik die jaren geleden wel eens bij de Lidl gezien geloof ik.
Ik zal ook niet zo snel vrijwillig aan rauwe stengels gaan knabbelen, al dan niet voorzien van een complementerend dipsausje.

Toevoeging: Hmm, toevallig na het schrijven van dit bericht tegen selderijknollen aangelopen, bij Lidl inderdaad.
« Laatst bewerkt op: 08 januari 2012, 11:30:29 door Ñ@g a ram »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Uniflame

  • ***
  • 180
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1777 Gepost op: 06 januari 2012, 23:47:34 »
Bleekselderij. Ik had het in mijn groententas zitten, heb al een aantal stengels in de soep gegooid maar wat kan ik met de rest doen? Ik vind het niet echt lekker, dus het liefste iets waarbij de smaak verdoezeld wordt.

Ik heb hetzelfde probleem als jij dus ik ga die invries tip ook meenemen voor in de soep :) Heb nog een hele bos liggen. Ook maakte ik een paddenstoelen stroganoff met bleekselderij, en die was best goed, al doe ik er de volgende keer toch iets minder stengels in.
http://shelikesbento.blogspot.com/2011/11/recipe-mushroom-stroganoff.html

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1778 Gepost op: 07 januari 2012, 09:39:32 »
Ik heb een pak met Teff ontbijt. Het is teff, boekweit, mais en rijst; het zijn heel kleine schilfertjes (hmm, dat klinkt vies, maar ik weet geen beter woord), net zoals bij Bambix enzo. Je doet er warme of koude melk bij, en dan eet je het zo op.
Ik vind het alleen helemaal niet lekker. Wat zou ik er nog meer mee kunnen doen?
Heeft iemand hier ervaring mee?
Zou ik er een beetje meel mee kunnen vervangen in sauzen ofzo?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1779 Gepost op: 07 januari 2012, 13:43:02 »
Pannenkoeken maken?