Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Uniflame

  • ***
  • 180
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1720 Gepost op: 21 oktober 2011, 09:44:26 »
Zelf pindakaas maken, maar dan ipv pinda's die hazelnoten gebruiken. Notenpasta's vind ik erg lekker :)


Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1721 Gepost op: 21 oktober 2011, 15:29:05 »
Even roosteren in een droge koekenpan en dan over de broccoli met pasta en een beetje pecorino erbij.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1722 Gepost op: 28 oktober 2011, 16:24:43 »
De hazelnoten zouden door de crumble, maar gelukkig was ik zo slim om van tevoren even te proeven, want ernstig over de datum. Het smaakte erg zurig, dus jammer genoeg heb ik zakje + inhoud weggegooid.

Nieuwe vraag:
Kan ik nog iets leuks met een (schitterende!) romanesco?
Al dan niet gecombineerd met eikenbladsla, pastinaak, venkel, wortel, prei, paprika, paksoi, champignons, gedroogde paddenstoelen of pompoen.

Edit: de romanesco vanavond gewoon saai gestoomd gegeten met een melksausje erbij. De overige ingrediënten liggen nog te wachten  ;)
« Laatst bewerkt op: 28 oktober 2011, 19:18:17 door haantje »
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1723 Gepost op: 29 oktober 2011, 09:47:12 »
Romanesco met penne, mozzarella, pecorino, pepertje en knoflook uit de oven.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1724 Gepost op: 14 november 2011, 11:57:04 »
Een mierikswortel?
Ik heb er eentje gekocht, en een sausje met wat mayo en yoghurt staat op het programma, voor bij sla enzo, maar verder nog tips? Hop het hinternet vind ik vooral dat je het koud moet eten bij zwemmende beestjes en stukjes koe, en dat doet me niet zo veel, eerlijk gezegd :-\.

Offline Selly

  • *****
  • 30.776
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1725 Gepost op: 14 november 2011, 12:00:10 »
In de bietensoep!
Of bij blini's met daarop biet/mieriksworteldip.
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1726 Gepost op: 14 november 2011, 12:38:33 »
Fijngeraspt door de raapstelenstamp. Fijngeraspt door de vinaigrette voor in de gemengde salade.
Ik heb volgens mij nog nooit mierikswortel bij dode beesten gegeten. Het is een vrij pittige en peperige smaak, maar voorin je neus zeg maar, soort milde en subtielere wasabi. Als je het verhit, blijft er weinig van over. Dus koud eten of als het laatst aan je warme gerecht toevoegen, bij voorkeur als de pit al uit is.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1727 Gepost op: 14 november 2011, 13:00:24 »
Bij aardappelen!

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1728 Gepost op: 18 november 2011, 11:10:38 »
Mierikswortel door de koolsla lijkt me ook erg lekker!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.432
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1729 Gepost op: 20 november 2011, 01:28:30 »
K. heeft spontaan drie collega's uitgenodigd en die hebben nog toegezegd ook. Laat ik nu net vandaag niet grootschalig groente en spul hebben ingekocht. En uit principe ga ik morgen niet stiekem toch naar de Turk of de kiosk. Dat wordt dus creatief met restjes.

Wat hebben we in huis?
Een halve bloemkool, twee pompoenen, een stuk of vijftien aardappelen, twee tomaten, vier puntpaprika's, een paar wortelen. Een stuk of vijf appels. Verder nog afbakbroodjes, boter, eieren, linzen, bonen, melk en ander voorraadspul.

Ik zit te denken aan een voorgerecht van oogbonen, mungbonen en linzen, gekookt met mosterdzaad en een laurierblad. Erbij afbakbroodjes (misschien vermomd als bruschetta, of toch met zelfgemaakte kruidenboter). Een blikje kikkererwten kan ik nog tot hummus verwerken. Als hoofdgerecht geroosterde aardappelen uit de oven, en misschien dan ook stukjes pompoen uit de oven - op smaak gebracht met pepertje, knoflook, nootmuskaat of piment, en een half pakje feta dat op moet. Bloemkool met peper en nigella en een scheutje azijn. Fijngesneden puntpaprika om het geheel wat kleur te geven. En als dessert apple-crumble in soufflévormpjes (eh, we hebben er maar vier). Nou ja, zoiets dus. Restjeseten is eigenlijk best een leuke uitdaging.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1730 Gepost op: 20 november 2011, 13:09:41 »
Als je maar 4 ramequins hebt, zou ik een grote appelcrumble maken in een stenen quichevorm.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1731 Gepost op: 20 november 2011, 13:12:04 »
Met een lekker bakje custard erbij natuurlijk  :D
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.432
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1732 Gepost op: 30 november 2011, 16:17:15 »
Ik heb een kleine knolselderij die vandaag op moet. Sellerieschnitzel is lekker, maar die had ik laatst al. Wat zal ik er dan mee doen? Ik kan het met linzen en erwten tot erwtensoep verwerken. Maar misschien toch liever een middenoosters stoofje met bulgur. Of een ovenschotel? Ik heb eigenlijk van alles in huis, ik zoek slechts inspiratie.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1733 Gepost op: 30 november 2011, 16:26:35 »
Ik zou voor de soep gaan. In kleine blokjes door de gewone groentesoep is ook lekker, ook met extra seldergroen erbij.
Of puree van maken, maar daar moet je van houden.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.776
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1734 Gepost op: 30 november 2011, 17:26:28 »
In de oven garen en erbij een mosterdip?
,,,,فلافل

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1735 Gepost op: 10 december 2011, 12:05:18 »
Wat kan ik doen met kweeperengelei? Achternicht heeft heerlijke gelei gemaakt, en vind t wel lekker op brood. Maar heb beetje veel... Dacht aan cake of koekjes? in de tajine leek me ook nog wel een idee. Maar misschien nog leuke tips?
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1736 Gepost op: 10 december 2011, 14:12:03 »
In de appeltaart (een laagje onderin)
This is between me and the vegetable!

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1737 Gepost op: 12 december 2011, 16:46:29 »
Dat is idd wel een idee :)
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Sven

  • *****
  • 3.855
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1738 Gepost op: 12 december 2011, 21:41:54 »
Kweeperengelei kan je ook gebruiken in zoetzure bereidingen. Je kan het bvb gebruiken ipv suiker of honing. Mijn moeder heeft het ooit geprobeerd bij wijze van experiment en het werd goed bevonden  ;) Je kan hem volgens mij zelfs perfect gebruiken als basis voor een saladedressing, bvb een stevige salade met oude kaas of schapenkaas.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1739 Gepost op: 25 december 2011, 00:56:32 »
Hoe maak je een lekkere maaltijd met rogge?
Welke dingen passen er goed bij?