Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1380 Gepost op: 12 november 2010, 16:46:45 »
Iemand een idee of een avocado en een koolrabi tot iets lekkers te combineren zijn?
Ik kan me weinig bij de combinatie voorstellen, althans, ik kan me er wel wat bij voorstellen, maar daarover heb ik mijn twijfels.
Wel apart: lekker guacamole en los daarvan gebakken koolrabischijfjes of blokjes. Of zouden koolrabifrietjes of chips lekker zijn om te dippen in guacamoleachtige saus?

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1381 Gepost op: 12 november 2010, 16:50:02 »
Ik kon me er ook weinig bij voorstellen, maar eigenlijk moeten ze allebei op. Vandaar mijn vraag  :D
Hoe bak jij je koolrabi?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Sherida

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1382 Gepost op: 16 november 2010, 23:11:06 »
Ook lekker met blauwe kaas.

Absoluut, op een bruin broodje met wat veldsla = instant win

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1383 Gepost op: 19 november 2010, 21:24:04 »
Ik heb twee flinke bataten gekocht. Wat kan ik daar voor lekkers mee maken?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1384 Gepost op: 19 november 2010, 21:46:52 »
Poffen, frieten bakken, in de curry?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1385 Gepost op: 19 november 2010, 22:28:29 »
Ik heb twee flinke bataten gekocht. Wat kan ik daar voor lekkers mee maken?

http://www.thekitchn.com/thekitchn/easy/easy-baking-recipe-noknead-sweet-potato-dinner-rolls-132580

No-Knead Sweet Potato Dinner Rolls
Makes 2 dozen rolls

3/4 cup (6 ounces) warm water
1 scant tablespoon (1 package) active-dry yeast
1 cup (9 ounces) mashed sweet potatoes (see note below)
1 cup (8.5 ounces) milk - whole or 2% preferably
1/4 cup (2 ounces) unsalted butter - melted
2 Tablespoons brown sugar
2 teaspoons kosher salt
4 cups (20 ounces) all-purpose flour

Combine the water and yeast in a large mixing bowl and let stand until the yeast is dissolved. Add the mashed sweet potatoes, the milk, the melted butter, the brown sugar, and the salt. Stir until all ingredients are evenly combined. Add the flour, stirring until a shaggy dough is formed and no more dry flour is visible. This dough will be very sticky.

Cover with plastic wrap or a clean kitchen towel and let stand until doubled in bulk, at least 2 hours or as long as 5 hours. The dough can be used immediately, but it’s easier to work with if you can refrigerate it for at least 2 hours. The dough can also be refrigerated for up to 24 hours.

When ready to shape the rolls, sprinkle your work surface with a little flour and turn the dough out on top. Sprinkle a little more flour on top and press the dough into a thick disk. Use a bench scraper or knife to divide the dough into 24 pieces. Shape into balls and place about 5 inches apart on a parchment-lined baking sheet. Cover and allow to rise until the rolls are roughly doubled in size, about 45 minutes in a warm kitchen.

About 20 minutes before the rolls are finished rising, preheat the oven to 400° Fahrenheit.

Remove the cover and bake the rolls for 20-25 minutes, until they are puffed and toasted brown. Serve warm or room temperature. Rolls are best the first day, but will stay fresh for several days after if stored in an airtight container.

Notes:

• To make the mashed sweet potatoes, roast a medium-sized (roughly 9 ounce) sweet potato in a 400° oven until completely soft. Strip off the skin and mash.

• For extra richness, brush the tops with melted butter or egg yolk before baking. So good!

• These rolls can also be frozen if you’re making them ahead of time. Allow the baked rolls to cool completely, wrap them in aluminum foil, and freeze them. To re-heat, let them thaw on the counter and then warm them in a 300° oven for 15 minutes.


Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1386 Gepost op: 19 november 2010, 22:45:44 »
 :kwijl:
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline myrsky

  • ***
  • 137
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1387 Gepost op: 21 november 2010, 14:22:29 »
Brabantse Stoofpotje - 'Vlees' bij de vegetarische Slager gekocht, hoe doe ik dat Gerecht op een 'Standard'wijze ? :)

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1388 Gepost op: 21 november 2010, 14:55:13 »
Brabantse Stoofpotje - 'Vlees' bij de vegetarische Slager gekocht, hoe doe ik dat Gerecht op een 'Standard'wijze ? :)

http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=277197

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1389 Gepost op: 21 november 2010, 15:06:38 »
Of met bastongekoeken en een fleske bier  ;)
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1390 Gepost op: 21 november 2010, 16:38:29 »
Maar dat spul is toch al gestoofd en op smaak gebracht, dan hoe je zelf toch niet nogmaals te bereiden?
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1391 Gepost op: 21 november 2010, 16:56:37 »
Nee, maar de rest dan stoven en dan later toevoegen en meewarmen.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1392 Gepost op: 21 november 2010, 17:02:40 »
Nee, maar de rest dan stoven en dan later toevoegen en meewarmen.

Ja precies, dat is natuurlijk een goed idee.
,,,,فلافل

Offline myrsky

  • ***
  • 137
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1393 Gepost op: 21 november 2010, 17:05:05 »
En natuurlijk di saus die er al bij zit, proefen, of er nog die kruiden nodig zijn. Goed. Horen er bijlagen bij, of is her al 'goed zo' omdat er aardappelen en zo al in het potje zitten ? Hoe doe je dat 'gewoon' ?

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1394 Gepost op: 21 november 2010, 17:27:00 »
Er was nog geen kant en klaar vega stoofvlees (in NL althans) dus normaal maak je het from scratch als je het wil van bv seitan.
Wat zit er nog meer bij? Als er al saus en aardappel bij zit kun je bv nog wat champignons of wortel erbij doen, tenzij dat er ook al bij zit.
,,,,فلافل

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1395 Gepost op: 15 december 2010, 00:22:43 »
Ik kocht een potje truffelhoning. Lekker op een toastje met blauwe geitenkaas, maar wat kan ik er nog meer mee?

Hmm, hij is vast lekker door de geitenkaasfondue met honing en tijm, maar dan zonder tijm. Maar ik ga deze week geitenkaasfondue met bier eten.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1396 Gepost op: 15 december 2010, 12:14:01 »
Geitenkaasfondue lijkt mij ontzettend smerig, maar dat zal vast met mijn moeilijkheden met pus gesmolten kaas te maken hebben en dat ik niet van geitenkaas hou.
Als suikervervanger in gebakjes kan ook natuurlijk. Ik eet weinig honing, maar gebruik het soms wel als vervanger van gewone suiker.
Ik ga er vanuit dat truffelhoning honing is met stukjes truffel, of eventueel truffelaroma of -olie. Let er met honing op dat je een allergische reactie van kunt krijgen, ivm stuifmeel en hooikoorts enzo.
Mn moeder is erg allergisch voor penicilline, die doet altijd erg voorzichtig met blauwe kaas.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1397 Gepost op: 15 december 2010, 12:28:13 »
Oh, nooit over nagedacht, die allergische reacties. Ook nooit gehad gelukkig.
Ja, er zit truffelarona en truffel in de honing. Weet niet of dat lekker is in gebak.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1398 Gepost op: 15 december 2010, 12:31:40 »
Denk t wel, in een worteltaartje ofzo. Met nootjes erdoor, als je die mag hebben. Pecannoten zijn lekker.
Je zou er ook glazuur mee kunnen maken, wordt dat niet zo mierzoet; de truffel in de honing maakt het qua smaakbeleving wat minder extreem zoet. Bakje poedersuiker, klein lepeltje van die honing, eventueel wat drupjes water en/of citroensap en roeren maar.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1399 Gepost op: 15 december 2010, 14:50:51 »
Bij gestoofde worteltjes lijkt het me ook lekker. Die worteltjes serveer je weer bij ravioli.
Nee joh Koekje: geitenkaasfondue is superlekker! Ja niet als je niet van fondue en geitenkaas houdt, dan houdt het wel op ja.
,,,,فلافل