Dank!
Nog een leuke is kool met kriek.
1 kleine of 1/2 grote kool (witte/rode/spits, maakt niet zo veel uit eigenlijk... groene niet geprobeerd) in gelijke parten hakken. In elke part 1-2 cocktailprikkers steken zodat het mooie parten blijven. Zonder cocktailprikkers lukt het ook, maar dan moet je wel zen zijn. Parten met wat olie op hoog vuur aan beide kanten beetje bruinen, en weer uit de pan.
Ui en wat tenen knoflook fijngesnipperd fruiten in diezelfde pan, flesje kriek erbij. Ik doe er nog graag een half bouillonblokje bij, of een schepje bouillonpoeder.
Dan de koolparten terug in de pan, deksel erop en tweede flesje kriek opdrinken tot de kool goed is
Eventueel te combineren met aardappel-knolselderij-puree, die hier ook vaak op tafel komt.
Dat is precies wat het lijkt... Aardappel en knolselderij in stukken, koken, afgieten en wat kookvocht bewaren. Tot puree stampen met wat van het kookvocht (of als je graag melk gebruikt in je puree, neem je melk). Ik doe er wat zout en uienpoeder bij, of kaas, of mosterd...