Vegatopia Forum

Gordon Ramsay - Geheimen van een Meesterchef

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Gordon Ramsay - Geheimen van een Meesterchef
« Gepost op: 05 december 2003, 17:10:36 »
Gordon Ramsay - Geheimen van een Meesterchef


Op de cover staat een man met diepe groeven in zijn gelaat. Hij houdt een kreeft vast... Dit is geen vegetarisch kookboek!

En inderdaad, voor de helft van de recepten in dit boek heb je dan ook een dood beest nodig of een "liefst nog levend" schaal- of schelpdier.

Toch komt de vegetarier hier aan zijn trekken, en hoe! Meneer de Schotse ex-voetballer kan koken, hij is dan ook niet voor niets in het bezit van meerdere toprestaurants en Michelin-sterren.

De hoofdstukken Pasta en Rijst, Groenten, Eieren, Vruchten en Bloem en dergelijke staan vol geweldige recepten, grotendeels vegetarisch of makkelijk aan te passen. Je kunt zelfs wat inspiratie opdoen met de recepten met vlees. Kooktechnieken worden kort behandeld (hoe maak je een veloute en wat is 'en papilotte') en tips voor het perfecte zelfgemaakt pasta, risotto, ijs en brood.
De recepten zijn gebaseerd op de Franse keuken en zijn goed te doen voor de wat gevorderde kok. Alles wordt duidelijk uitgelegd, dus met een beetje oefening kan ook de beginneling zijn gasten verrassen.

Wat dacht je namelijk van pompoen-amarettiravioli, lasagne van knolselderij, gekarameliseerde uitjes met bietensap, gekarameliseerde paddenstoelentaartjes, karamelbananen en papillote met chocoladesaus, passievruchten-sinaasappeltaart en ravioli met chocoladetruffels?

De lay out van het boek is goed en duidelijk. Er staan zo'n 40, meerendeels paginagrote, foto's in van (vegetarische) gerechten en nog wat foto's van de kok zelf. Achterin is een alfabetische index opgenomen. Het boek bevat 224 bladzijden, waarvan ongeveer 140 met voornamelijk vegetarische recepten. Voor de veganist is dit boek niet geschikt vanwege het vele gebruik van eieren en room.

Een absolute aanrader! Je kunt het boek lenen bij de bieb en de gewenste recepten kopieren, of het bij BOL bestellen voor 34, 98.


Hardcover | 224 Pagina's | Tirion Uitgevers | 2003
ISBN: 9043905135


http://www.gordonramsay.com/






« Laatst bewerkt op: 05 december 2003, 17:30:09 door Hizikigrrrl »