We wilden PLANTn eens uitproberen, nu het nog niet lang open is en niet zo bekend. Ambitieus en gedurfd project van sterrenchef Bart de Pooter (Pastorale), die in het nieuw geopende luxueuze Sapphire hotel een volledig plantaardige keuken wil bereiden. PLANTn is de gedurende de gehele dag geopende brasserie, WILDn (nog niet open op dit moment, verbouwingen nodig) wordt het gastronomische plantaardige restaurant.
We namen een dip van champignons (nog stukjes, geen mousse) en smeuïge witte bonen-hummus met verschillende smakelijke crackers. Lekker. De hoofdgerechten, een groentelasagne en een risotto met artisjok, waren goed, doch misten wat contrasterende smaken en structuren, vonden we. Misschien mag de brasseriekeuken van een internationaal hotel, met divers publiek, niet al te gedurfd zijn. Interessant lijken ook hartige pannenkoeken met verschillende toppings. Bijzondere natuurwijnen, ook Belgische. We namen een frisse, smakelijke witte Auxerrois, met lichte houttoets. Vriendelijke bediening en rijkelijk, luxueus interieur. Prijzen dan ook wat hoger dan doorsnee, maar nog niet overdreven voor de totaalervaring.