dat met zout het water er aan onttrekken een half uur, ik heb altijd het idee dat je daarmee allerlei smaak en ook vitaminen ook de aubergine uittrekt, en ik vond ook dat het niet erg hielp, dus ik doe dat tegenwoordig anders. 5 min. opbakken is in ieder geval te kort, ik doe zelf iets meer olie dan normaal als ik roerbak, het vuur de eerste 1,5 minuut hoog en dan lager, en na een minuut of 4 er nog heen klein beetje vocht (water, of bv combinatie bouillon, wijn, port, ketjap) net zodat ze niet aanbakken erbij maar dus niet te veel vocht want dan krijg je een heel ander gerecht (meer gestoofde aubergines, is ook trouwens lekker, vooral met thaise groene curry, tamarinde en honing). Je kan er ook niet wat olie bij doen, maar dan wordt het al vlug erg vet (wat als je olijfolie gebruikt wel lekker is, maar ook euh, vet dus). Als er nu weer te veel vocht bij die aubergines is, het vuur weer wat hoger, en in totaal staan ze bij mij dan zeker 15 minuten te bakken, niet 5.