'Nieuw vegetarisch koken' heb ik al een tijdje en ondertussen heb ik zowat een kwart van de recepten uitgeprobeerd. Hoog tijd voor een lovende recensie dus, want dit boek is het meer dan waard.
Je vindt er een beetje vanalles in: ontbijtgerechten, soepen, salades, hoofd- en bijgerechten en desserts. Enkele van mijn favoriete recepten: knolselderij-sinaasappelsoep, citroen-aardappellatkes met gember-avocadoroom, gevulde paprika's op gorgonzolapolenta (maak ik wel met feta of mozarella), filotaart met kastanjes, spinazie en champignons, en torta di risotto.
Iedereen met wat ervaring kan de gerechten zeker aan, de ingrediënten zijn niet zo moeilijk te vinden ook al komen ze vaak uit de wereldkeuken en het boek op zich is gewoon een plezier om in te bladeren.
Titel: Nieuw vegetarisch koken
Auteur: Celia Brooks Brown
Uitgeverij: Bzzztôh
ISBN: 905501900-3
144 p., harde kaft en kleurenfoto's