Uit mijn nieuwe kookboekje, Italiaans en vegetarisch (Christiaan heeft 'em ook, is uit die serie waar ook Lekker Vegetarisch van is)
Voor 4 bodems
2 theelepels gedroogde gist (zakje)
2theelepels suiker
2 1/2 dl lauw water
350 gram bloem en extra
1 theelepel zout
olie
Stap 1: meng gist, suiker en water. Laat 5 min staan, of tot er belletjes op komen
Stap 2: zeef bloem met zout, voeg gistmengsel toe en mix met deeghaken tot een glad mengsel
Stap 3: bestuif werkblad met bloem, kneed het deeg, druk het uit, strooi er bloem over als het weer kleverig wordt en maak er weer een bal van
Stap 4: vet een kom in het olie, leg de deegbal erin, dek de kom af met een doek en laat het op een warme, tochtvrije plek een uur rijzen
Stap 5: bestuif werkblad met bloem, verdeel bal in 4 porties en rol deze uit tot circels
Stap 6: leg elke bodem op een stuk bakpapier
(en vervolgens beleggen).
De pizzabodemmix van Honig vind ik zelf ook fijn, die hoeft niet te staan. Ik neem altijd het pak zonder de tomatenmix, kan ik veel lekkerder zelf maken!